Kütahya’nın biyolojik çeşitliliğine Fotoğraflarla dikkat çekildi

164

Kütahya’da, biyolojik çeşitlilikle ilgili sorunlara dikkat çekmek, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla fotoğraf sergisi düzenlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle Fen Edebiyat Fakültesinde açılan sergide Kütahya’daki flora ve fauna çeşitliliğine ait fotoğraflar sergilendi.
DKMP Kütahya Şube Müdürü Şevket Bozdağ, serginin açılışında yaptığı konuşmada, doğal yaşamın çeşitliliğinin önemini vurgulama ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına dikkat çekmek adına Biyolojik Çeşitlilik Günü’nün önemli olduğunu belirtti.
Kütahya’nın biyolojik çeşitlilik anlamında da zengin orman ve doğaya sahip olduğunu kaydeden Bozdağ, bu çeşitliliğin korunması için çalıştıklarını ifade etti.
Sergi açılışı etkinliğine DKMP Kütahya Şube Müdürü Şevket Bozdağ ‘ın yanı sıra DPÜ Fen Edebiyat Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Murat Kalfa, Dr. Öğr. Üyesi Nükhet Akanıl Bingöl, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Jandarma Çevre Koruma Timi, Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri ile DKMP Kütahya Şube Müdürlüğü personeli katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir