DPÜ’DE BÜYÜK
FİLİSTİN KERMESi

230

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri tarafından bir süre önce başlatılan Filistin’e destek, İsrail’e tepki eylemleri kapsamında, Filistin yararına kermes düzenlendi.

REKTÖR İLE ÖĞRENCİ VE VATANDAŞLAR ALIŞ VERİŞ YAPTI
Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, Evliya Çelebi Yerleşkesi’ndeki Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi önünde düzenlenen kermese, öğrenciler ile vatandaşlar ilgi gösterdi.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, stantları ziyaret ederek alış veriş yaptı.


“FİLİSTİN BİR İNSANLIK DAVASIDIR”
Öğrencilerle sohbet edip kermesteki ürünlerin satışına yardım eden Kızıltoprak, yaptığı açıklamada, Filistin meselesinin bir insanlık davası olduğunu söyledi.
İnsanlığın büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Kızıltoprak, şöyle konuştu: “Bu sınavı kazananlar Amerika’daki, Kolombiya’daki üniversite öğrencileri oldu. Oradaki öğrenciler ve öğretim üyeleri Filistin davasını bir insanlık ve vicdan davası olarak gördüler. Katledilen masum yavruların ıstırabını dünyaya tanıttılar. Onlar sayesinde Filistin konusu dünya gündemine bir kez daha geldi. Bizim öğrencilerimiz, de Avrupa’da, Amerika’da ve tabi ki Türkiye’deki üniversitelerde bir vicdan ve merhamet hareketi olarak yayılan Filistinlilere destek olmak için harekete geçtiler. Öğrencilerimiz ilk günden itibaren bu davaya destek oluyorlar. Öğrencilerimiz yürüyüşler, oturma eylemleri gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz sivil toplum kuruluşlarımızın ve öğrenci topluluklarımızın destekleriyle kermes düzenledi. Öğrencilerimiz kendi yaptıkları pastaları, börekleri, sarmaları ve diğer birçok yiyeceği Filistin yararına satışa sundu.”


“BİZ GAZZE’NİN TARAFINDAYIZ”
Filistin topraklarının bir gün orada yaşayanların özgürce yaşamlarını sürdürdükleri bir vatan, bir ülke olarak, Filistin’in dünya devletleri tarafından tanınacağı topraklar haline geleceğine inandığını ve bunu temenni ettiğini de kaydeden Kızıltoprak, şöyle devam etti: “Gazze bizim için çok önemli. Gazze, Kudüs’ün düşmesinden önce Türklerin 3 büyük savaş ile müdafaa ettiği bir yerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşanın Yıldırım Orduları Grup Komutanı olarak görev yaptığı yerdir. Hazreti Peygamberin büyük dedesi Haşim’in mezarının bulunduğu bir yerdir. Gazze ve Filistin Türkiye ve İslam tarihi ile hiçbir ilgisi olmasa bile, Peygamberimizin büyük dedesinin naaşı, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ayak izleri orada olmasa da biz Türkler için orası bir vicdan mekanıdır. İnsan olduğumuz ve yüreğimiz insanlıktan yana ses verdiği için biz Gazze’nin tarafındayız. Biz orada yaşayanların hayat hakkının olduğunu, insanlar yaşasın savaş olmasın istiyoruz.”


EYLEMLER DEVAM EDECEK
Öğrenci arkadaşlarıyla birlikte günlerdir Filistin’e destek eylemlerini yaptıklarını anlatan Milli Türk Talebe Birliği Kütahya Şube Başkanı ve DPÜ öğrencisi Burhan Algın da, “Biz burada İsrail’e bir tepki, bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün de sivil toplum kuruluşları ile öğrenci arkadaşlarımızın destekleriyle Filistin yararına kermes düzenledik. Destek olan herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
Hediyelik eşya ve süs eşyası satışı da yapılan bir günlük kermesten elde edilecek gelir, Filistinli mazlumlara gönderilecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir