Başkan Işık projeleri anlattı

649

Projelerin tamamıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Işık, seçildiği günden itibaren gerçekleştirdiği ve ihale sürecine gelen projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Belediye Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.
Bengisu sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıya, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra Belediye Meclisinde temsilcisi bulunan siyasi partilerin il başkanları da katıldı. Katılımcıların fikir ve önerilerinin alındığı istişare toplantısında Kütahya’nın daha yaşanabilir hale nasıl getirilebileceği hakkında ki görüşleri üzerinde özellikle duruldu.
Belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Alim Işık, seçim dönemi söz verdikleri projeleri hayata geçirmeye başladıklarını vurguladı. Projelerin tamamıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Işık, seçildiği günden itibaren gerçekleştirdiği ve ihale sürecine gelen projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

GÜNLÜK TEMİZLİK MALİYETİNDEN %40 ORANINDA TASARRUF SAĞLANDI
Türkiyede bir ilk olan yeraltı konteyner sinyalizasyon sisteminin Kütahya’ya kazandırıldığını söyleyen Başkan Işık, Günlük temizlik maliyetinin 72 bin 970 TL. iken 45 bin TLye indirildiğini böylelikle günde %40 oranında tasarruf sağladığını dile getirdi.

YONCALI’YA 4 ADET FUTBOL SAHASI YAPILACAK
Yoncalıya 1 adet nizami, 3 adet antrenman olmak üzere toplamda 4 adet futbol sahasının yapılacağının müjdesini veren Belediye Başkanı Alim Işık, Böylelikle hem iç hem de dış turizm canlanacak. Yapılacak komplekslerle birlikte yatırımcılarda bu alanda yer edinmek isteyecekler dedi.

BORÇ DA ÖDENDİ YATIRIM DA YAPILDI
628 milyon TL olan borcun 222 milyonu TL’sinin ödendiğini söyleyen Başkan Işık, Böylelikle borcun 1.5 yıl gibi kısa bir süre de 3/1 oranında eridiğini bununla da kalınmayarak toplamda 216 milyon TL sermaye ile yatırım yapıldığının bilgisini verildi.
İstişare toplantısında siyasi partilerin il başkanları Kütahya Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak projeler ile ilgili olarak Belediye Başkanı Alim Işık’a görüşlerini ilettiler.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir