Gıda işletmeleri denetleniyor

690

Kütahya’da özellikle halkın kalabalık olduğu bölgelerdeki iş yerleri ile pazar yerleri denetlendi.
Görevli ekipler, vatandaşlara maske kullanımı konusunda hatırlatma yaparak, sosyal mesafe ve hijyene uyulması konusunda uyarılarda bulundu.
Kütahya İl Tarım Orman Müdür Yardımcısı Murat Tekeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelge kapsamında il genelinde Kovid denetimcilerine başladıklarını belirtti.
Müdürlük olarak denetimlerin gıda ürünün bulunduğu ve satışının yapıldığı yerleri denetlediklerini dile getiren Tekeli, şunları söyledi: “Burada birçok faaliyette bulunan sektörler denetleniyor. İşletme yerleri, kafeler, restoranlar gibi gıda işletmelerini İl Tarım Orman Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ile beraber yaklaşık 70 ekiple beraber denetime çıkıldı. Denetimlerimiz genelde uyarıcı niteliğinde. Denetimde dikkat ettiğimiz konular maske, sosyal mesafe ve tutanaklarımızda yazan önemli birkaç maddeler hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bugün içerisinde yaklaşık yüz yeri denetimlemeyi planladık akşamda bu denetlemeler devam edecek. İnşallah kısa sürede bu pandemi sürecinden kurtulmayı ümit ediyoruz.”
BÜLENT DAYI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir