“Kestane’den kozmetik ürünleri üretilecek”

959

Proje kapsamında Simav’ın coğrafi işaretli ürünü olan kestaneden katma değeri yüksek kozmetik ve kişisel bakım ürünleri üretilecek. Ürünler arasında el kremi, losyon, roll-on, sabun vb. 9 farklı ürün bulunuyor.
2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, KSBÜ’nün Simav Belediyesi ile birlikte ortak yürüttüğü “Simav Kestanesi Kadın ve Engelli İstihdamına Kapı Açıyor” isimli proje, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunularak, kabul edildi. Proje için 1 milyon TL destek alınacak. KSBÜ öğretim elemanları tarafından ilçede 100 kadın ve engelli bireye eğitim verilip, başarılı olanlar istihdam edilecek.

İLÇEDEKİ KADIN VE ENGELLİ BİREYLERE EĞİTİM VERİLECEK
Proje kapsamında Simav’ın coğrafi işaretli ürünü olan kestaneden katma değeri yüksek kozmetik ve kişisel bakım ürünleri üretilecek. Ürünler arasında el kremi, losyon, roll-on, sabun vb. 9 farklı ürün bulunuyor. İlçedeki kadın ve engelli bireylere, KSBÜ Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğretim elemanları Öğr. Gör. Şaban Erdoğan, Öğr. Gör. Lütfiye Parlak ve Öğr. Gör. Özge Sakarya Çınkı tarafından eğitim verilecek. Öğretim elemanlarımız mesai saatleri dışında, eğitim- öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde, çalışmalara destek olarak rehberlik yapacaklar.
“İLÇEDE YENİ İSTİHDAM
ALANI OLUŞACAK”
Yaptığı çalışmalar ile beğeni toplayan Simav Belediye Başkanı Av. Adil Biçer, projenin kabul edilmesinden dolayı sevinç yaşadıklarını belirtti. Başkan Biçer, ilçede yeni istihdam alanının oluşacağını ifade ederek, ayrıca bu durumun belediyenin gelirleri açısından önem arz edeceğini dile getirdi. Biçer, “Lezzetiyle ve kalitesiyle ünlü Simav kestanesini kozmetik alanda da kullanıp, bilinirliğini daha üst seviyelere çıkarmayı planlıyoruz. Kestane içerikli ürünlerin, sağlık açısından da olumlu yönlerin bulunduğu bilim insanları tarafından açıklanmaktadır. Jeotermalin de üretim sürecinde olması, değer katan bir husus. Belediyenin kozmetik alandaki çalışmaları kısa zamanda kar elde edecek kurum hale gelecek. KSBÜ ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalışmadan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu ve öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz.” dedi…86’da

“SİMAV İÇİN HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”
Proje ile ilgili değerlendirmelerden bulunan KSBÜ Simav SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Şener, üniversite misyonu olarak bölgesel kalkınmayı önemsediklerini vurguladı. Şener, “Proje paydaşı olarak mutluluğumuzu ifade etmek isteriz. İlçemiz için hayırlı olsun. Projeye katkı sağlayan Öğr. Gör. Şaban Erdoğan, Öğr. Gör. Lütfiye Parlak ve Öğr. Gör. Özge Sakarya Çınkı’ya, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Simav ilçemizin kalkınmasına yönelik her türlü çalışmaya hazırız” dedi.

“KADIN VE ENGELLİLERİN İSTİHDAMI ARTACAK”
Proje ortağı KSBÜ öğretim elemanları konuyla ilgili şu açıklamaları yaptılar: “Öncelikle bize proje boyunca desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu ve Simav Belediye Başkanı Av. Adil Biçer’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Amacımız Simav’da kozmetik üretim tesisi kurarak, ilçemizin bölgesel kalkınmasına destek olup, yeni istihdam alanlarının oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Projenin tamamlanması ile birlikte Simav’da kadınların ve engellilerin istihdamını artıracak ve gelir getirici faaliyette bulunmalarını sağlayacak bir üretim ve pazarlama ekosistemi oluşturulacak. İlçede yetişen kestane meyvesini gıda sektörü dışında kozmetik sektöründe de kullanarak, kestaneye katma değer kazandırılacaktır. Ayrıca Simav’ın ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Bu süreçte Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve desteğini esirgemeyen Zafer Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne şükranlarımızı arz ederiz. Projemizin üniversitemize ve Simav’a hayırlı olmasını diliyoruz.”
BÜLENT DAYI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir