Ormanlar kamera ile gözetleniyor

897

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Toplantısı Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.
Faaliyetler, tedbirler, araç ve ekipman kapasitesi, orman yangınları ile orman yangını esnasında yapılan mücadele çalışmalarına ilişkin bilgiler verilen toplantı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Necati Gündüz, Belediye Başkan Vekili Ömer Köse, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

“328 TEKNİK PERSONEL, 99 ADET ARAÇ VE İŞ MAKİNESİYLE MÜCADELE EDECEĞİZ”
2020 yılında 328 teknik personel ile yangın işçisi; 99 adet araç ve iş makinesiyle yangınlarla mücadele edileceğini belirten Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Orman Genel Müdürlüğünce 86, İl Özel İdaresince 305 adet olmak üzere köylere toplamda 391 adet su tankeri dağıtımı yapıldığını söyledi.

8 AYDA 93.77 HA ALAN ZARAR GÖRDÜ
Keskin; 17 adet gölet, 42 su toplama havuzu ve 26 havuz olmak üzere 85 adet su kaynağı oluşturulduğunu; 11 adet orman gözetleme kulesinde kameralı gözetleme sistemi mevcut olduğunu söyledi.
Orman yangınları istatistikleri hakkında da bilgiler verilen toplantıda; 2019 yılında 37 yangında 113,02 ha alanın, 2020 yılının 8 aylık döneminde 28 yangında 93,77 ha alanın zarar gördüğü belirtildi.

“KÜTAHYA ORMAN ZENGİNİ BİR İL”
Yüzde 56 orman varlığıyla Kütahya’nın orman zengini bir il olduğuna dikkat çeken Vali Ali Çelik, “İlimiz açısından orman yangınları çok önemli. Yaz aylarıyla birlikte kontrolsüz ateşli piknik kültürü ile anız yakmak isterken ormanlık alanlara sirayet eden yangınlarla karşılaşıyoruz. Orman yangınlarına müdahalede kurumlar arası koordinasyonu sağlamalı, hızlı ve geniş çaplı bir müdahaleye hazır olmalıyız. Bu konuda alınması gereken tedbirlere ilişkin istişarelerde bulunacağız” dedi.

BELİRLENEN YERLERDE SAAT 20:00’DEN SONRA ATEŞ YAKILMASI YASAK
Orman Yangınları Genelgesi doğrultusunda da istişarelerde bulunulan toplantıda; il merkezindeki tabiat parkı ile mesire yerleri arasında yalnızca Kütahya Şehir Ormanı, Porsuk Mesire Yeri, Enne Tabiat Parkı ve Çamlıca Tabiat Parkı’nda mangal/semaver/ateş yakılabileceği kaydedildi.
Bu yerlerde 31.10.2020 tarihine kadar mangal/semaver/ateş yakılmasının ise saat 20.00’den sonra yasak olduğu açıklandı.
BÜLENT DAYI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir