Güle oynaya mezun oldular

18

Kütahya Dumlupınar Üniversitesince düzenlenen 3. Yaş Üniversitesi projesine katılan 60 yaş ve üstü vatandaşlar türkü söyleyip zeybek oynayarak mezun oldu.
DPÜ ile Sosyal Güvenlik Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü işbirliğinde 2024 Emekliler Yılı kapsamında düzenlenen 3. Yaş Üniversitesi projesi tamamladı.
Proje kapsamında 3 hafta süren eğitimlere katılan 60 yaş ve üstü vatandaşlar için mezuniyet töreni yapıldı.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, törende yaptığı konuşmada, toplumun her kesiminden insanlara öğrenme fırsatı sunduklarını belirtti.
Projeyle, Türk-İslam kültürünün öğütlediği yaşam boyu öğrenme anlayışını hayata geçirdiklerini dile getiren Kızıltoprak, şunları söyledi: “Bu program, bilgi edinmenin ötesinde, toplumumuzun tecrübeli bireylerinin bilgi ve birikimlerini daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak için önemli bir adımdı. Farklı alanlarda elde ettiğiniz başarıları hayat tecrübelerinize eklediniz. Bizim hocalarımızın sizlere katkısı olduğu gibi sizlerin de bizlere çok büyük katkısı oldu. Bu yaşa gelene kadar bu ülkenin taşında, toprağında, meyvesinde, ağacında hepsinde emeğiniz var. Bu üniversiteye ilk adımınızı attığınızda bu emeklerinizin boşa gitmediğini gördüğünüze inanıyorum.”
SGK İl Müdürü İsmail Sayar da, emeklilerin önemine dikkat çektiği konuşmasında, “Kurum olarak böyle bir projenin ortağı olmanın gururunu yaşıyoruz. İnşallah sizlerle daha güzel projelerde buluşuruz. Çok güzel bir 3 haftayı geride bıraktık.” ifadelerini kullandı.
Eğitimler hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Doç. Dr. Erkan Çav ise, “Üniversitemiz ve SGK Kütahya İl Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında gerçekleştirilen bu proje, katılımcıların hayatlarına yeni bir perspektif kazandırırken, toplumsal bilincin artırılmasına da katkı sağladı” dedi.
Konuşmaların ardından türküler söyleyip zeybek oynayan genç ihtiyarlar, diplomalarını alarak hep birlikte kep fırlatarak mezuniyetin keyfini yaşadı.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir