Kahraman gaziler unutulmuyor

18

Kütahya’da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende gaziler ve öğrenciler “Kahramanlarımızla Yürüyoruz” yürüyüşünü yaptı.

TÜRK BAYRAKLARIYLA MEYDANA YÜRÜDÜLER
Tören kapsamında protokol üyeleri, gaziler ve öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarıyla Tugay Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Caddesi’nden Zafer Meydanı’na kadar yürüdü.
Vali Musa Işın, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Dernek Başkanı Başoğul, Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin vatanları uğruna mücadele ettiğini belirtti.


GAZİLER GÖREVE HER ZAMAN HAZIR
Başoğul, konuşmasında şunları söyledi: “Türk ordusu ülkemizin Kore’de. Kıbrıs’ta iç güvenlikte görevli görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek suretiyle asla Türk’ün gücüyle mücadele edilmemesini ispatladılar. Askeri, polisiyle, vatan üzerinde görev yapan herkes her zaman görevlerini en iyi şekilde yaparak şehitliği ve gazilik unvanını almışlardır. Yaşayan efsane olan kahraman gazilerimiz, hala uğrunda canlarını vermeye hazırdır. Ülkemize göz diken kim olursa olsun bundan 103 yıl önce olduğu gibi bugün de yaşlısıyla, genciyle, analarımızın fedakarlarıyla aynı mücadeleyi vereceklerini biliyoruz. Anadolu toprakları üzerine verdiği varoluş mücadelemizin “Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla devam ediyor.”


HARP MALULÜ GAZİLER KATILMADI
Öte yandan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programlara Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat ve üyelerinin katılmaması dikkat çekti.
Okat ve üyelerinin programlara neden katılmadığı merak konusu oldu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir