‘Kütahya için birlikte
çalışmaya devam edeceğiz’

58

Kütahya’daki Türkiye Buluşmaları ve Adnan Menderes’i anma programlarına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kütahya’ya yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Her alanda daha da gelişen bir Kütahya için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZIN DERDİ
Türkiye Buluşmaları kapsamında AK Parti Kütahya Teşkilatlarınca düzenlenen toplantılarda konuşan Yılmaz, son 21 yılda Kütahya’ya 101 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirtti.
Kütahya’nın birlik ve beraberliğine güç katan dava arkadaşlarıyla buluşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Yılmaz, ekonomik gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi: “Her zaman önceliğimiz, vatandaşımızın sorunlarına çözüm üretmek, dertlerine derman olmaktır. Bu çerçevede, hayat pahalılığının insanlarımız üzerindeki etkilerini azaltmak için büyük çaba harcıyoruz. Ekonomi programımıza sadık kalarak attığımız adımların olumlu sonuçlarını almaya başladık. Enflasyon, Haziran ayından itibaren düşüş eğilimine girdi ve bu trend, Ağustos ayında da devam etti. Yıllık enflasyon son üç ayda 23,5 puan geriledi. İşsizlik oranındaki iyileşme, hedeflerimizin bile ötesine geçti. Depremin ağır etkilerine rağmen, kamu maliyesini hızla toparlayarak cari açığı azalttık ve dış dengede kayda değer bir iyileşme sağladık. Ekonomik direncimizi artıran bir diğer unsur ise rezervlerdeki artış oldu. Geçen yıl başlattığımız Orta Vadeli Programımızı, 2025-2027 dönemini kapsayacak şekilde daha da güçlendirdik.”


KÜTAHYA ÇEVREYOLU GÜNDEMİMİZDE
Kütahya’da yapılan çalışmalara ilişkin de bilgiler veren Yılmaz, şöyle devam etti: “Son 21 yılda Kütahya’ya 101 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Eğitimde 2 bin 900 adet yeni derslik inşa ettik. Kütahya’ya ikinci devlet üniversitesi olarak Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni kurduk. Şehrimizdeki yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini 12 binin üzerine çıkardık. 61 adet spor tesisi inşa ettik. Kütahya’ya yeni bir stadyum kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Sosyal yardımlarda Kütahyalı ihtiyaç sahiplerine 2,6 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 610 yataklı Kütahya Şehir Hastanesi başta olmak üzere, 11 hastaneyle birlikte 43 sağlık tesisi inşa ettik. Yapımı devam eden 5 sağlık tesisi daha var. TOKİ kanalıyla 13 bine yakın konutun yapımını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Ulaştırmada Kütahya’da 24 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 359 kilometreye çıkardık. Kütahya’nın hem Eskişehir ve Afyon çıkışlarındaki trafiği rahatlatacak, hem de organize sanayi bölgelerimiz arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak bir yol projesi gündemimizde. Ayrıca, mevcut projenin yerine şehrin daha yakınından geçecek bir çevre yolu projesi üzerinde de çalışıyoruz. Kütahya il sınırları içindeki bütün demir yollarını yeniledik.”


HIZLI TREN DURAKLARINDAN BİRİ DE KÜTAHYA OLACAK
Eskişehir-Antalya hızlı tren hattının hayata geçmesiyle birlikte Kütahya’ya hızlı tren durağı yapılacağını da aktaran Yılmaz, “Kütahyalı çiftçilerimize yaklaşık 16 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. Kütahya’da 6 yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 9 araştırma-geliştirme merkezi kurduk. Kütahya’nın potansiyeli mevcut başarılarının çok ötesinde bunun bilincindeyiz. Özellikle Zafer OSB’de başta otomotiv sanayii olmak üzere diğer büyük ölçekli orta ve üzeri katma değer üreten sanayi kuruluşlarının üretime geçmelerini destekleyeceğiz. Madencilik ve toprağa dayalı sanayi öncelikli olmak üzere sanayicimizi yönlendireceğiz. İstanbul-Kütahya Afyonkarahisar-Burdur-Antalya Hızlı Tren Projesinin titizlikle takipçisi olacağız. Termal sağlık turizminin Kütahya’da daha da gelişmesi için işbirliklerini güçlendireceğiz. Her alanda daha da gelişen bir Kütahya için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
MİLLETİN MESAJINI ALDIK, GEREĞİNİ YAPIYORUZ
31 Mart yerel seçimlerinde arzu etmedikleri sonuçlar aldıklarını belirten Yılmaz, “Sonuç ne olursa olsun biz milletimizin takdirine her zaman saygılıyız. AK Parti faturayı millete çıkaran bir siyasi hareket asla olmadı. Milletimiz ne yaparsa haklıdır. Bize düşen milletimizin verdiği mesajları en güzel bir şekilde almak, onun gereğini yapmaktır, hükümet olarak veya parti olarak. Bunu da yapmaya başladık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Milletimizden aldığımız mesajlarla yolumuza devam edeceğiz. AK Parti’yi millet kurduğu gibi AK Parti’yi yenileyecek olan, değiştirecek olan, daha ileri seviyelere taşıyacak olan da milletin ta kendisidir. İşte bu kongre süreçleri bu anlamda bize tarihi bir fırsat sunuyor. İnşallah kongre süreçlerinde sağlıklı bir şekilde tartışarak, konuşarak, istişarelerle, ortak akılla partimizin değişimini, yenilenmesini, daha üst hedeflere doğru yürüyüşünü gerçekleştireceğiz.” dedi.


ADNAN MENDERES KÜTAHYA’DA ANILDI
AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından ilk olarak Kütahya’dan milletvekili seçilen ve 27 Mayıs darbesinin ardından Kütahya’da tutuklanan ve sonrasında idam edilen Adnan Menderes’i anma korteji düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, korteji Zafer Meydanında karşıladı.
Yılmaz, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, Adnan Menderes’in idam edilişinin 63. yıl dönümünde milletin adamına, milletin teveccüh gösterdiğini belirterek, Adnan Menderes’e kuruluşun, kurtuluşun ve demokrasinin şehri Kütahya’dan rahmet diliyorum. Onlarla birlikte geçmişten bugüne vatan için, millet için, mukaddesat için, en değerli varlıkları olan canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Vefat etmiş olan gazilerimize aynı şekilde rahmet diliyoruz. Şu an hayatta olan gazilerimize Allah sağlık, sıhhat, uzun ömürler versin. Şehitlerimizden bize emanet olan bu güzel vatana en güzel şekilde hep birlikte inşallah sahip çıkacağız. Bir daha o acı hadiseler tekerrür etmesin diye ülkemize, demokrasimize hep birlikte sahip çıkacağız.” ifadesini kullandı.
İş dünyası temsilcileri ile Zafer Kalkınma Ajansında buluşan Yılmaz, buradaki konuşmasında de ekonomik değerlendirmelerde bulundu, iş dünyasının taleplerini dinledi.
Kütahya Valiliğini de ziyaret eden Yılmaz, Kütahya programı kapsamında, Adnan Menderes’e Vefa ve Anma Buluşması programına da katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir