Hassas gruplara hizmet veren kuruluşlara Habersiz Denetim

57

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, hizmet kalitesinin artırılması amacıyla bağlı kuruluşları habersiz bir şekilde denetliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Usla, müdür yardımcıları ile birlikte kuruma bağlı birimleri ziyaret ve denetimlerini sürdürüyor.
Habersiz denetimlerle bağlı kuruluşları mercek altına alan Uslu ve ekibi, kuruluşlardaki hizmetleri yerinde gözlemliyor.
Denetimler kapsamında Kütahya Sosyal Hizmetler Merkezi, Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Gediz SHM, Simav Huzurevi Ek Hizmet Binası, Simav SHM, Tavşanlı SHM, Kadın Konukevi, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Evleri Sitesi ve ÇOKİM Kız ve Erkek Birimleri habersiz denetimlerle incelendi.
İl Müdürü Uslu, vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesi ve kuruluşların standartlarının sürekli olarak geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, kuruluşlara rehberlik edip hizmet kalitesini artırma yönünde destek sunulduğunu belirtti.
Öte yandan denetimlerle ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Denetimler sırasında kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren kuruluşlar dikkatle incelenirken, hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik önerilerde ve rehberlikte bulunuluyor. Denetimler esnasında, hizmet kalitesini etkileyebilecek eksiklikler hızla tespit edilerek gerekli önlemler alındı. Denetimler sırasında, kuruluşların fiziksel koşulları, hijyen standartları, personel yeterliliği ve hizmet sunumundaki aksaklıklar detaylı şekilde değerlendirildi.”
Açıklamada ayrıca, “İl Müdürlüğümüz habersiz denetimlerle hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları, hassas gruplara yönelik verilen hizmetlerin daha etkin ve verimli hale getirilmesine katkı sağlamaya devam edecek.” denildi.
GÜLSEREN TURSUN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir