Filistin gönüllüsü Ayşenur için gıyabi cenaze namazı kılındı

86

Kütahya’da, İşgal altındaki Filistin toprağı Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi (26) için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneğince düzenlenen Ulu Cami’de cuma namazının ardından kılınan gıyabi namaza çok sayıdaki vatandaş katıldı.
Derneğin yönetim kurulu üyesi Sebahattin Ceyhun, namazın ardından yaptığı basın açıklamasında, işgal askerlerinin şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet diledi.
Filistin’de yaşananlar karşısında birçok ülkenin tepkisiz kalmasına anlam veremediklerini dile getiren Ceyhun, şunları söyledi: “Yalnızca Filistinliler değil, Filistin’e destek veren vicdan sahipleri de işgalci İsrail’in saldırılarına hedef oluyor. Dün, “Zulüm bizdense ben bizden değilim” diyen Rachel Corrie’yi ve yüzlerce aktivisti katleden işgalciler; insan hakları ihlallerine, işlediği suçlara ve katliamlarına her an yenilerini ekliyor. Filistin’e destek vermek için işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, işgal askerlerinin yakın mesafeden açtığı ateşle şehit oldu. Eygi, işgale karşı duruşu ve onurlu mücadelesiyle hep hayırla yâd edilecektir. Bu yaşananlar karşısında tüm dünyanın zulme karşı ayağa kalkması gerekirken, ne yazık ki Filistinlilere bir fayda sağlamayan kınama ifadelerinin ötesine geçilemiyor.”
Ceyhun, Filistin halkının haklarının ihlal edilmediği bir zeminde adil bir ateşkes sağlanması ve işgalin sona erdirilmesi gerektiğini de kaydeden Ceyhun, “Büyük görevler üstlendiği iddia edilen uluslararası kurum ve kuruluşlar, yaşananları sadece izlemekte, zulmün engellenmesi için hiçbir somut adım atmamaktadır. Gelinen süreçte; uluslararası hukuk işlevsiz kalmış, dünyaya uygarlık dersi vermeye kalkan Batılı ülkeler işgalci İsrail’in suçlarına ortak olmuş ve tüm bu yaşananlar karşısında İslam ülkeleri ne yazık ki sorumluluklarını yerine getirmemiştir.
İşgal rejiminin insan haklarını hiçe saydığını ve uluslararası hukuku tanımadığı 70 yılı aşkın süredir müşahede edildi. Sözlerin, yapılan çağrıların zulmü durdurmadığı görüldü. Uluslararası mekanizmaların tıkanıklığı ve işlevsizliği gün gibi ortada. Durum buyken, İslâm ülkeleri neyi bekliyor? Somut adımlar atmaları için Filistin’de daha neyin yaşanması gerekiyor? Unutulmamalıdır ki, İşgalci İsrail sadece Filistin halkı için değil, başta bölgemiz olmak üzere tüm dünya ve tüm insanlık için büyük bir tehdittir. Filistin’i savunmak ve işgale karşı durmak, sadece Filistin’i değil, insanlığı müdafaa etmektir” diye konuştu.
Basın açıklamasına katılanların İsrail aleyhine slogan atmasının ardından dağıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir