28 farklı ilden gelen öğretmen Kütahya’da eğitim alıyor

81

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesinin hazırladığı proje kapsamında 28 farklı ilden kente gelen öğretmenler, hem eğitim aldı hem de Kütahya’nın güzelliklerini görme fırsatı yakaladı.

TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan “Seramorium’da Bilim ve Doğa-2” adlı proje kapsamında birçok ildeki öğretmen Kütahya’ya geldi.
Farklı branşlardaki 28 öğretmen Kütahya’da doğa eğitimi alıyor. Her gün Kütahya’nın farklı mekanlarında farklı bir değerinin konu edildiği projede çok sayıda akademisyen ve alan uzmanı görev yapıyor.
Yoncalı Uygulama Otelinde konaklayan misafir öğretmenler yerinde görerek, yaşayarak öğrenirken aynı zamanda Kütahya’yı da yakından tanımış oluyor.
Öğretmenler öğrendikleri bilgileri, okullarına döndüklerinde öğrencilerine aktararak hem eğitime, hem bilimin toplum arasında yayılmasına hem de Kütahya’nın tanıtımına katkı sağlamış olacak.
Düzenlenen eğitimle ilgili okul idaresinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Bugün sona erecek proje için Kütahya’mıza gelen değerli öğretmenlerimize, onları yepyeni bilgi ve tecrübelerle donatan kıymetli eğitmenlerimize, misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayan Yoncalı Uygulama Oteli personeli, gittiğimiz mekanlardaki kurumların yönetici ve personelleri ile Kütahya halkına çok teşekkür ederiz. Ayrıca değerli katkıları için TÜBİTAK ile birlikte Kütahya Valiliği, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, Kütahya İl Kültür Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, Emet Bor İşletmesi, Domaniç Belediyesi, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve ortağımız aynı zamanda sponsorumuz Keramika’ya şükranlarımızı sunarız.”
GÜLSEREN TURSUN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir