Sezon açıldı tezgahlar doldu taştı

118

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Kütahya’daki balık tezgahları dolmaya başlarken vatandaşlar bol bol alış veriş yaptı.

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının 1 Eylülde yasağın kalkmasıyla birlikte denize açılan balıkçılar tezgahları şenlendirdi.
Yeni sezonun ilk günlerinde balık tezgahlarında hareketlilik başlarken Kütahya’daki Pazar yerlerinde yer alan balık tezgahları dolmaya başladı.
Balıkçı esnafı Gültekin Çaksaz, yeni sezona başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Denizlerdeki balık çeşitlerini Kütahyalılarla buluşturmaya devam ettiklerini dile getiren Çaksaz, şunları kaydetti: “Yeni sezona bol balık çeşitleriyle başladık. Palamut, istavrit, uskumru, hamsi gibi balık çeşitlerimizle müşterilerimize hizmet veriyoruz. Fiyatlarımız da geçen sezona göre çok değişmedi. 100 liradan başlayan fiyatlarımızla bu yıl da herkes balık yiyebilecek.”
Sezonun açılmasıyla birlikte balık almaya başlayan vatandaşlar da, “Balık yemeyi özlemiştik. Sezon açılmasıyla birlikte tezgahlar balıklarla dolmuş. Her ne kadar Kütahya’mızda deniz olmasa da balıkçı esnafımız taze balığı bizler için temin ediyor” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir