Elleriyle yetiştirdikleri ürünleri hasat ettiler

168

Kütahya’da, “Mucize görmek istersen bir tohum ek” sloganıyla başlatılan proje kapsamında ekilen ürünler öğrenciler tarafından hasat edilirken bilinçli üretim için ilk adım atılmış oldu.

27 OKULDAN BİRİ KÜTAHYA’DA
Türkiye’de 27 okulda uygulanan projeye, Atakent Ortaokulundan öğrenciler de katıldı.
Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğindeki proje kapsamında okul bahçesinde oluşturulan alanda çeşitli sebzeler ekildi.
İlk hasadın yapıldığı proje için okulu ziyaret eden Vali Musa Işın, serayı gezip öğrencilerle sohbet etti.
Vali Işın’a İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay da eşlik etti.


ÇEŞİTLİ SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİLDİ
Proje ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, Tarım ve Orman Bakanlığının çocuklara tarımı ve doğayı sevdirebilmek için projeyi başlattığını hatırlattı.
Türkiye’deki 27 okulun seçildiği projede Kütahya’dan da bir okulun yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Yeniay, şunları söyledi: “proje kapsamında öğrencilerimizle birlikte okulumuza sera, kümes kurduk, meyve ve sebze ağaç ve fidelerimizi diktik. Seramızdan farklı sebze ve meyveler yetiştirtilirdi. Şu an sebzelerimiz hasat dönemine geldi. Kavun, karpuz, domates, biber, salatalık, patlıcan gibi sebzelerimizi öğrencilerimiz hasat etti.”


AMAÇ TARIM VE DOĞAYI SEVDİRMEK
Proje ile çocukların tarım ve doğa ile iç içe vakit geçirebildiklerini de aktaran Yeniay, “Çocuk ve gençlerimiz inşallah devamında da ülke üretimine katkı sağlayacak. Geleceğin bilinçli çiftçileri olarak bize fayda sağlayacaklar. Projemizin geri dönüşü hem doğayla iç içe olması hem de ileriki yaşamlarında bilinçli birer üretici olacaklar. Amacımız da şimdiden doğayı seven gençlerimizi, öğrencilerimizi yetiştirmek” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir