KUTLU OLSUN

148

Kurtuluş Savaşı’nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz’un 30 Ağustos’ta Zafertepeçalköy’de Gazi Mustafa Kemal’in Başkumandan Meydan Muharebesini kazanması ile Türkiye Cumhuriyetinin temeli Kütahya’da atıldı. Büyük Taarruz’a kadar işgal altında kalan Kütahya da, 30 Ağustos 1922’de kurtuldu.

ATATÜRK “İLERİ” EMRİNİ BU TOPRAKLARDA VERDİ

Atatürk’ün, ‘Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri..!’ emrinin verildiği Kütahya Dumlupınar’da düşman bu topraklardan çıkarıldı.
Kuruluşa ve Kurtuluşa ev sahipliği yapan, Milli Mücadele yıllarının en önemli olaylarına da sahne olan Kütahya, 1. Dünya Savaşından sonra Osmanlı Devletini parçalamak, Türk topraklarını işgal etmek üzere harekete geçen sömürgeci devletlere karşı Türk milletinin var olduğunu bir kez daha dünyaya duyurduğu topraklardır.

ŞEHİTLER VE ŞEHİTLİKLER DİYARI KÜTAHYA

Kurtuluş Savaşı’nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz, 26 Ağustos 1922′ de Kocatepe’ de başlamış, 30 Ağustos’ta Zafertepeçalköy’ de Gazi Mustafa Kemal’in Başkumandan Meydan Muharebesini kazanması ile Türkiye Cumhuriyetinin temelleri Kütahya’da atıldı. Dumlupınar’da ” Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emri ile düşman bu topraklardan çıkarıldı. Böylelikle Kütahya, kuruluş ve kurtuluştan sonra binlerce şehidi bağrında barındırarak ” Şehitler ve Şehitlikler ” diyarı da oldu.

KÜTAHYA’NIN KURTULUŞU DA 30 AĞUSTOS’TA

Milli Mücadele yıllarında, Ocak 1921’de Çerkez Ethem’in düzenli ordu çatışmasına sahne olan Kütahya, 17 Temmuz 1921’de Kütahya-Eskişehir Muharebelerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Batı Cephesi ordusunun yenilmesi üzerine Yunanların işgaline uğradı. Büyük Taarruz’a kadar işgal altında kalan Kütahya, 30 Ağustos 1922’de kurtuldu, kutlu olsun.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir