25 BiN ÇOCUK VE GENÇ
DİNİNİ ÖĞRENİYOR

222

Kütahya Müftülüğünce cami ve kurslarda açılan yaz Kur’an kursları büyük ilgi görürken kurslara katılan yaklaşık 25 bin çocuk ve genç hem Kur’an-ı Kerim hem de temel dini bilgileri öğreniyor.

24 BİN 697 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI
İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde 7 hafta boyunca sürecek kurslarda Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin öğrenilmesinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de yapılıyor.
Kütahya Müftü Yardımcısı ve Kur’an Kursları Müdürü Tuğba Anatoprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezinde 10 bin, il genelinde ise 24 bin 697 Kur’an kursu öğrencisine 1500 sınıfta yaz Kur’an kursu hizmetinin verildiğini belirtti.


YAZ KUR’AN KURSLARI BÜYÜK BİR FIRSAT
Yaz Kur’an kurslarının büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Anatoprak, şunları söyledi: “Dinimizin birinci kaynağı Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, aynı zamanda ibadet ilkelerini yerine getirebilecek kadar temel seviyede ilmihal bilgisi, peygamberimizin hayatı, milli ve dini değerlerimiz ile birlikte yaşayabilme ahlak ve adabını öğrenebilmeleri amacıyla yaz Kur’an kursları çocuklarımız için büyük bir fırsat içermektedir. Kütahya Müftülüğü olarak 4-6 yaş, ihtiyaç odaklı kurslar, camilerde Kur’an öğrenimi, hafızlık gibi pek çok Kur’an kursu programımız vardır. Bunlardan bir tanesi de yaz Kur’an kurslarımızdır.”


SOSYAL VE SPORTİF ETKİNLİKLER DE DÜZENLENİYOR
Kurslarda dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinliklerin de yer aldığına işaret eden Anatoprak, şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz kurslarımıza hem Kur’an-ı Kerim öğrenmekte, bunun yanı sıra sureleri, duaları ezberlemekte, temel ilmihal bilgileri öğrenmekteler. Peygamberimizin hayatı, şehitlik, gazilik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek üzerine yine değerler eğitimi derslerini almaktalar. Yine öğrencilerimiz tüm bu eğitimlerin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizden de yararlanarak yaz tatillerini güzel bir şekilde değerlendirme fırsatı bulmaktalar.”


KURSLARA KAYITLAR DEVAM EDİYOR
Yaz Kur’an kurslarının 2 Temmuz’da başladığını ve 16 Ağustos’a kadar devam edeceğini de hatırlatan Anatoprak, “Kurslarımıza ilgi oldukça yoğun oldu. Bu yıl geçen yaza göre daha fazla öğrencimize kurslarımıza kayıt yaptırdı. Kayıtlarımız hala devam etmekte. Hemen her gün yeni öğrencilerimiz aramıza katılmaktalar. Kursa başlamamış öğrencilerimizi camilerimize, Kur’an kurslarımıza bekliyoruz” dedi.


7-12 YAŞ GRUBU OKUL DÖNEMİNDE DE KURSLARA KATILABİLECEK
Yaz Kur’an kurslarının ardından da kurs sürecinin devam edeceğinin müjdesini de paylaşan Anatoprak, sözlerini şöyle tamamladı: “Kütahya Müftülüğü olarak bu hizmetlerimizin dışında da 4-6 yaş Kur’an kurslarımız ile yaz Kur’an kurslarımıza katılan öğrencilerimizin öğrendiklerini unutmamaları için kış döneminde, okulları devam ederken okul sonraları, haftanın 2 ya da 3 gününde 7-12 yaş programına da dahil olabilecekler. Böylece de Kur’an-ı Kerim’i yıl içinde okumaya, dini ve değerler eğitimini almaya devam edebilecekler.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir