Tarla kenarının sürülmesi orman yangınını önledi

320

Kütahya’da çıkan bir anız yangını, hasat sonrası tarlasının ormana sınır olan kısmını süren çiftçinin dikkati sayesinde olası orman yangınını engellemiş oldu.

Merkeze bağlı Akçamescit Köyünün tarım alanında henüz belirlenemeyen nedenle anız yangını çıktı.
Yapılan ihbarın ardından Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 1 arazöz ve 1 hizmet aracı 6 personel ve köy sakinlerinin müdahalesiyle yangını söndürdü.
Ormanlık alan yakınındaki tarlada çıkan yangının, çiftçinin tarlasını orman sınırı olan kısmını sürmesinden dolayı ormana ulaşmadan söndürüldüğü ortaya çıktı.
Yangının ardından bir açıklama yapan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, hasat sonrası, ziraat alanının, İl Orman Yangınları Komisyon Kararının ilgili maddesinden de belirtilen, “Kütahya ili sınırları dahilinde orman sınırlarına bitişik bulunan anız tarlalarından ormana sirayet edebilecek olası bir yangını engellemek amacıyla mal sahipleri tarafından tarlalar hasat edildikten sonra 5 metre genişliğinde mineral toprak ortaya çıkarılacaktır” konusuna uyarak orman kenarını 5 metre sürüm yaptığından yangının ormana ulaşmasını engelleyen çiftçiyi duyarlılığından dolayı tebrik etti.
Müdürlük, tüm tarla sahiplerinin ormana bitişik tarlalarının orman kenarını 5-10 metre mineral toprak açığa çıkacak şekilde pullukla sürülmesi konusunda hassasiyet göstermesini istedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir