HEDEFi DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

367

Kütahya’da, sokakta oynadığı sırada iki kişi tarafından dövülen ve ardından savunma sporlarına ilgi duyan ve katıldığı ilk şampiyonada kürsüye çıkmayı başaran minik sporcu Galip Berkay Aslantekin, birçok şampiyonluğu bulunan antrenörü gibi başarılı olarak dünya şampiyonu olmak istiyor.

YEDİĞİ DAYAKLA TEKVANDOYA BAŞLADI
Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta yapılan Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonasına erkeklerde 33 kiloda bronz madalya kazanan Kütahyalı 12 yaşındaki sporcu Galip Berkay Aslantekin, gelecekteki hedeflerine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Tekvandoya başlama hikayesini anlatan Galip Berkay, mahallede arkadaşlarıyla oynadığı sırada tartışma çıktığını ve 2 kişi tarafından dövüldüğünü, bunun üzerine savunma sporlarına merak saldığını belirtti.
Kendini savunmak üzere dövüş sporlarını öğrenmeye karar veren Berkay, şampiyon sporcu Ayşegül Korun’un tekvando kursu broşürleriyle tesadüfen karşılaştığını söyledi.


ŞAMPİYON HOCA HEDEFLERİNİ YÜKSELTTİ
Ayşegül hocayla, annesiyle birlikte iletişime geçen Galip Berkay, yaklaşık 2 yıl önce kursa başladığını dile getirerek şunları kaydetti: “Hocamla iletişime geçerek tekvandoya başladım ve 2 yıldır da sürdürüyorum. Katıldığım ilk Türkiye Şampiyonasında birinci olamadığım için üzüldüm tabi. Kilomda 264 kişi vardı ve çok zorlu bir mücadeleydi. Ama yine de üstesinden gelerek derece alabildim. Antrenörüm Ayşegül hocam, Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada birçok şampiyonlukları olan biri. Benim hedefim de hocamı geçerek, Türkiye’de, Avrupa’da, dünyada ve olimpiyatlarda birinci olmak. Bunu gerçekten çok istiyorum ve bunun için çalışıyorum.”


BERKAY İLE ŞAMPİYONLUKLAR KAZANACAĞIZ
Galip Berkay’ın antrenörü ve aynı zamanda tekvandoda 16 Türkiye, 2 Balkan, 1 Avrupa şampiyonluğu ile ve bir de dünya 3’üncülüğü bulunan Ayşegül Korun da birikimlerini geç yeteneklere aktarmak için antrenörlük yapmaya başladığını söyledi.
Berkay ile her sabah 5 kilometre koşu ile güne başladıklarını ve günde 2 antrenman yaptıklarını anlatan Korun, “Benim şampiyonluklarım Berkay’ı motive ediyor. Başarılarımı örnek alarak azimle çalışması beni de çok mutlu ediyor. İnşallah bu süreç böyle devam ettikçe Avrupa’da olimpiyatlarda birincilikler hedefliyoruz. Berkay beni örnek aldığı için işi biraz zor ama inşallah bu başarıları birlikte elde edeceğiz. Berkay’ın ilk Türkiye Şampiyonası tecrübesi oldu. İlk olduğu için çok heyecanlı ve bir o kadar da endişeliydi. Biz Berkay’la hedefe kitlendik, çok zorlu rakipler yendi. Nasipse önümüzdeki ay yapılacak olan Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına katılacağız. Burada kürsüye çıkan sporcular Avrupa’ya gidecek. İnşallah orada kürsüye çıkarsak yurt dışına ilk adımı atmış olacağız.” diye konuştu.
Korun, salonunu kendilerine açarak antrenman yapmalarına imkan sağlayan Yıldız Spor Kulübü Başkanı Çetin Yıldız ve kendilerine destek veren Tekvando İl Temsilcisi Murat Fazıl Akkoç’a teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir