AMELİYATTA BÜYÜK İHMAL

250

Kütahya’da bel fıtığı ameliyatı olan bir vatandaşın belinde unutulan gazlı bezler, 4 yıl sonra fark edilerek ameliyatla çıkarıldı.

FELÇ RİSKİNE KARŞI AMELİYAT OLMUŞ
Kütahya’da yaşayan 65 yaşındaki Tahsin Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıl önce bel ağrısı şikâyetiyle başvurduğu özel bir hastanede, ameliyat olması gerektiği, aksi taktirde felç kalma riski taşıdığının söylendiğini belirtti.
Aynı hastanede ameliyat olduğunu ve beline 6 adet platin takıldığını dile getiren Aydın, şunları söyledi: “Ameliyat sonrasında rahatsızlığım devam etti. 2 yıl boyunca hastaneye gelip gittim. Ameliyat bölgesinde enfeksiyon oluşmuştu. Enfeksiyon beyin ve omuriliği komple sarmış ve 2021’de beyin sapından 35 santim ensem kesildi, oradan da ameliyat oldum. Ama benim rahatsızlığım hala geçmemişti. Sonra Bursa’daki özel bir hastanede enfeksiyon tedavisi uygulandı. 13 ay boyunca eve her gün hemşire geldi ve damar yolundan antibiyotik uyguladı. Buna rağmen de enfeksiyon geçmeyince Ankara’daki özel bir hastaneye başvurdum.”


GAZLI BEZLER AMELİYATTA ORTAYA ÇIKTI
Ankara’daki doktorunun tavsiyesi ile yeni bir risk alarak ameliyat olduğunu anlatan Aydın, şöyle devam etti: “Platinler kapalı ameliyatla çıkarılırken doktor belimden bez parçaları buluyor. Bunun üzerine ameliyat açık şekilde devam ediyor. Ameliyat esnasında 3 adet spanç (katlanmış gazlı bezden oluşan tampon) çıkarılıyor. Bunlar, Kütahya’da ilk olduğum ameliyatta unutulmuş ve enfeksiyona sebep olan bezler olduğu ortaya çıktı. Bu bezlerin normalde içinde bir tel oluyormuş. O tel, MR’da gözüküyormuş. Bana o da kullanılmamış. O bezle kullanılmayınca MR’da gözükmüyor. Yani gözükseydi belki bu kadar ameliyat ve rahatsızlık geçirmezdim.”


HASTANE VE DOKTOR HAKKINDA DAVA AÇTI
Yaşadığı mağduriyetle ilgili hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunarak dava açtığını da kaydeden Aydın, “Hastane konuyu çok önemsemiyor ama doktor bey tanıdıklar vasıtasıyla helalleşelim demiş. Benim dışımdaki insanların da aynı sıkıntıları yaşamaması için dava açtım, süreç devam ediyor. Konunun kamuoyunda duyulmasını önemsiyorum. Ortada bir hata var ve bunun bir bedelinin olmazı lazım.” dedi.


SAĞLIĞINA KAVUŞMASI ZAMAN ALACAK
Şu anda vücudundaki enfeksiyonun kuruduğunu, ağrılarının devam ettiğini de belirten Aydın, 4 yıl boyunca büyük acılar yaşadım. Ankara’daki doktorum 1-2 yıl içerisinde iyileşebileceğimi söyledi.
Unutulan bezler yüzünden bağırsak ve idrar yollarında da enfeksiyon oluştu. Şu anda uzun süre ayakta kalamıyorum. Koltuk değnekleriyle yürüyebiliyorum.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir