Yoncalı ve Hilal Kent’in elektrik sorunu masaya yatırıldı

365

Kütahya’nın önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Yoncalı bölgesinde vatandaşları mağdur eden elektrik kesintilerine köklü çözüm bulunması ve 1453 konutları bölgesindeki aydınlatma sorunun çözümü düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Vali Musa Işın başkanlığındaki toplantıya TEDAŞ ve OEDAŞ yetkilileri ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay katıldı.
Toplantıda, Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin (TEİAŞ) yatırım planında yer alan 380 kV’lık trafo merkezinin Yoncalı bölgesine yapılması veya öncelikle 154 kV’lik trafo merkezinin kurulup ihtiyaç doğrultusunda daha sonra 380 kV’lik trafo merkezine geçilmesi önerildi.
Osmangazi Elektrik Dağıtım yetkilileri, Yoncalı turizm bölgesine 2020 yılı içerisinde önemli yatırımlar yapıldığını, oteller bölgesinin yeraltı elektrik altyapısını tamamladığı ve ring sistemi kurulduğu belirterek çalışmanın diğer kalan kısmının çalışmalarının da devam ettiği kaydetti.
Yoncalı Trafo Merkezi’nin kurulmasıyla birlikte, bölgenin enerji arz güvenliği sağlanarak termal sağlık ve turizmin canlanması ve istihdamın artması hedefleniyor.
1453 konutları bölgesinde aydınlatma sorunun çözümü için OEDAŞ kısa sürede çalışma yaparak cadde ve sokakların tamamında sorunun çözülmesini sağlayacağı ifade edildi.
ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir