İşsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında:
ARAYAN BULUYOR

273

İşgücü istatistiklerini açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Kütahya’da istihdam oranının yüzde 48,5 olarak ölçülürken işsizlik oranının ise yüzde 7,3 olarak hesaplandığı, bu orana göre kentte iş arayan bireylerin büyük bir kısmının iş bulabildiğini gösterdiği bildirildi.

İŞGÜCÜNE KATILIM ORANI YÜZDE 48,5
2023 yılı için Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına ilişkin işgücü istatistiklerini açıklayan TÜİK, il düzeyindeki sonuçları da kamuoyuyla paylaştı.
TÜİK verilerinden derlenen bilgilere göre Kütahya’nın İşgücüne Katılım Oranının yüzde 48,5 olarak ölçüldüğü belirtildi.
Açıklanan bilgilerde, “Türkiye genelinde 2023 yılı için istihdam oranı yüzde 48,3 olarak tahmin edilmiştir, bu da Kütahya’nın genel ülke ortalamasına paralel bir istihdam oranına sahip olduğunu göstermektedir. Yüzde 95 güven aralığı ile Kütahya’daki istihdam oranı 44,5 ile 52,4 arasında değişmektedir. Bu oran, Kütahya’daki iş gücü piyasasında aktif olarak çalışan bireylerin oranını yansıtmaktadır” denildi.


İŞ ARAYANLARIN BÜYÜK BİR KISMI İŞ BULABİLİYOR
TÜİK verilerinde Kütahya’nın işsizlik oranına ilişkin ise şu bilgilere ulaşıldı: “Kütahya’da işsizlik oranı yüzde 7,3 olarak hesaplanmıştır. Bu oran, Türkiye genelindeki yüzde 9,4 işsizlik oranının altında kalmaktadır. Yüzde 95 güven aralığı ile Kütahya’daki işsizlik oranı 5,3 ile 9,3 arasında değişmektedir. Bu düşük işsizlik oranı, Kütahya’nın iş gücü piyasasında iş arayan bireylerin büyük bir kısmının iş bulabildiğini göstermektedir.”


KÜTAHYA’NIN TABLOSU OLUMLU
TÜİK verilerine göre Kütahya’nın işgücü istatistikleri, kentin ekonomik yapısının sağlıklı ve iş gücü piyasasının dinamik olduğunu gösterdiği görülürken işgücüne katılım ve istihdam oranlarının, Türkiye genelindeki ortalamalara yakın veya biraz üzerinde bir oranda seyrettiği anlaşılıyor. İşsizlik oranında Türkiye genelinin altında kalan Kütahya’nın bu verileri, ekonomik geleceği için olumlu bir tablo çizdiği de öngörülüyor. Yine verilere göre, kentteki ekonomik planlamalar ve yatırımların bu sağlam temeller üzerine inşa edilerek, iş gücü piyasasının daha da güçlendirilmesi hedeflendiği anlaşılıyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir