YKS Türkiye 57’incisi olan Dilek Kuran
Başarısını düzenli
çalışmaya borçlu

476

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sayısal alanında Türkiye 57’incisi olan Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi Dilek Kuran, ailesinin çocukluğundan itibaren başarabileceğine inandığını, bu motivasyon ve düzenli çalışmayla sınavda başarılı olduğunu söyledi.

DÜZENLİ ÇALIŞMAK BAŞARIYI GETİRDİ
YKS’de önemli bir başarı elde ederek hem ailesini hem de Kütahya’yı gururlandıran Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi ve Eczacı Müjgan – İlker çiftinin kızları Dilek Kuran, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu başarıyı elde ettiği için oldukça mutlu olduğunu söyledi.
Sınavının iyi geçtiğini ancak böyle güzel bir sonucun geleceğini kendisinin de tahmin etmediği dile getiren Kuran, şöyle konuştu: “YKS için aşırı çalıştım diyemem ama her gün düzenle çalışmaya özen gösterdim. Bugün hiçbir şey yapmayacağım dediğim günde bile soru çözdüğüm oldu. Tabi okulumun, öğretmenlerimin de başarımda çok etkisi oldu. Çünkü okulumuzda sürekli deneme sınavları yapılıyordu. Denemelerin faydasını çokça gördüm diyebilirim. Arkadaşlarımla birlikte sınava hazırlanmak da başarım için önemliydi.”


MOTİVASYON KAYNAĞI “BAŞARABİLİRSİN”
Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla hissettiklerini de paylaşan Kuran, “Sonucu öğrenince ben de ailem de çok mutlu olduk. Sonucu görünce ağlamaya başladım, aileme sarıldım. Ailem küçüklüğümden itibaren başarılı biri olacağımı söylerdi. Ailem de ben de bu sonucu aslında beklemiyorduk. Bu sonuç bize sürpriz oldu. Ailemin başarılı olacağımı söylemesi bana motivasyon oldu ve başardım. Aileme bu anlamda çok teşekkür ediyorum” dedi.


HEDEF ENDÜSTRİ MÜHENDİLİĞİ
Hayalinin Koç Üniversitesinde öğrenim görmek olduğunu da aktaran Kuran, “Son 2-3 yıldır üniversite olarak Koç Üniversitesini hayal ediyordum. Endüstri Mühendisliği okumak istiyorum. Bir de orada Çift Anadal Programı imkanları daha yüksek. Gelecekteki hedeflerimiz orada okurken daha da netleştirebileceğim.” ifadelerini kullandı.


DÜZENLİ ÇALIŞMAK ŞART
Gazetecilerin, “Sınava hazırlanan adaylara neler tavsiye etmek istersin” sorusunda da şöyle yanıt verdi: “Ben de her öğrenci gibi sınav stresi yaşadım. Ama bununla başa çıkabilmek önemli. Sınava hazırlanırken eksik kaldığın bir alanı geçiştirmemek lazım. Mutlaka o kısmı da öğrenip konuları geçmek önemli. “Bugün hiç çalışasım yok” dediğimiz günde bile yarım saat veya bir saat çalışsak onun bile büyük faydası olacaktır. Benim için öyleydi.”

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir