Her şeye rağmen yatırımlara devam

333

Kütahya’nın gelişimi ve kalkınması açısından önem taşıyan projelerin değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Vali Musa Işın, her şeye rağmen ilimizde cari harcamalarda ve devam eden yatırımlarda herhangi bir sıkıntı yok. Tam aksine çok büyük finans kaynağı gerektirmeyen yeni yatırımlar yapılmaktadır” dedi.

2024 PROJELERİ YÜZDE 34 TAMAMLANDI
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kütahya Valiliğinde Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Vali Musa Işın, Kütahya’da yapılan, yapılacak ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
Kentte yatırımların kesintisiz sürdüğünü açıklayan Işın, şunları söyledi: 2024 yılı itibariyle İI Yatırım Programında ilimiz genelinde 562 kamu yatırım projesi yer almıştır. 2024 yılında uygulanacak projeler için toplam 10 milyar 193 milyon liralık yatırım öngörülmüş ve 2024’ün ilk 6 aylık dönemde 3 milyar 463 milyon lira harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 34’e tekabül etmektedir. Ödenek tahsisi açısından ilimizde en büyük payı yüzde 25,6 ile diğer kamu hizmetleri, yüzde 21,8 ile ulaştırma-haberleşme, yüzde 13,2 ile madencilik, yüzde 10,4 ile eğitim, yüzde 8 ile tarım, yüzde 7 ile imalat, yüzde 6 ile konut almıştır. Bu sektörü sırasıyla yüzde 3,50 ile sağlık sektörlü yüzde 2,3 ile enerji sektörü, yüzde 1,7 ile turizm izlemektedir. İlimizde yürütülen projelerden 2024 yılı ilk 6 ay itibariyle 95 adedi tamamlanmış, 56 adedi ihale aşamasında, 284 adedi devam etmekte, 111 adedine başlanmamış olup, 16 adedi de çeşitli nedenlerden dolayı tasfiye edilmiş ve programdan çıkarılmıştır.”


“YATIRIMLARIMIZDA HER HANGİ BİR SIKINTI YOK”
Kütahya’ya yapılan yatırımlar ve devam eden projelerde herhangi bir aksama olmadığını da aktaran Vali Işın, şöyle devam etti: “Kamu kurum ve kuruluşlarımız görevlerini titizlikle devam etmektedirler. Umarım bu projelerin tümü 2024 yılı sonu itibariyle kazasız belasız gerçekleşmiş olacaktır. Her şeye rağmen ilimizde Allah’a şükürler olsun cari harcamalarda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Devam eden kamu kurum ve kuruluşlarımızın yatırımlarında her hangi bir sıkıntı yok. Tam tersine yeni yatırımlar, çok büyük meblağlarda finans kaynağı gerektirmeyen konularda da hükümetimiz bizim taleplerimizi uygun görmekte ve bu konuda bize yardım etmektedir. Dolayısıyla ilimizde aksayan herhangi bir yatırım yok. İlimizde ihtiyaç olup da bugün yapılması gereken zaruri bir durum da yok. Bizim mevcut var olan yatırımlarımız belirlenen zamana bağlı olarak devam eden yatırımlardır.”
Toplantı, Vali Musa Işın’ın bölge ve il müdürlerinden yatırımların son durumu hakkında detaylı bilgiler almasının, soru ve görüşlerin paylaşılmasının ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir