ZAFER MEYDANINDA DEMOKRASİ NÖBETİ

152

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 8. yıl dönümünde Kütahya’da Demokrasi ve Millî Birlik Yürüyüşü yapıldı, “demokrasi nöbeti” tutuldu, kalkışmada şehit olanlar rahmetle yad edildi.

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ
Kütahya Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin 8. yıl dönümünde tek yürek oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Demokrasi ve Millî Birlik Yürüyüşü yapıldı.
Mehter takımı eşliğinde Ulu Cami önünden başlayan yürüyüş, Zafer Meydanı’na kadar devam etti. Dev Türk bayraklarının açıldığı yürüyüşe Vali Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanımız Hava Tuğgeneral Mustafa Baş ve Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.


TÜRK BAYRAĞI VALİ IŞIN’A TESLİM EDİLDİ
Zafer Meydanı’nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması da led ekrana yansıtıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” ile tören alanına ulaştırılan Türk bayrağı Vali Musa Işın’a takdim edildi.


“BU KAHRAMANLIKLA FETÖ’YE KARŞI DURDUNUZ”
Kütahya Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmasında alanı dolduran vatandaşları tebrik etti. Kütahyalıların kahramanların çocukları olduğunu dile getiren Işın, şunları söyledi: “15 Temmuz’da kahramanca burada toplanarak hainleri tepelemek için canınızı ortaya koyduğunuzu öğrendim. Sizi tebrik ediyorum. Zaten siz kahramanların çocuklarısınız. Siz Alparslan’ın, siz Osman Gazi’nin, siz Fatih’in, siz Yavuz’un, siz Kanuni’nin, siz Mustafa Kemal’in askerlerisiniz. Siz Hayme Ana’nın, Şerife Bacı’nın, Nene Hatun’un, Zübeyde Hanım’ın çocuklarısınız. Siz Ahmedi Yesevi’nin, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Hacı Bayram-ı Veli’nin, Akşemseddin’in torunlarısınız. Sizin ruhunuzu kim söndürebilir? İşte bu ruhla, bu kahramanlıkla, siz ve 85 milyon insanımız o gece hain FETÖ darbesine karşı durdunuz. Sizi tebrik ediyorum.”


“ALLAH’IN İZNİYLE BU RUH DİP DİRİ KALACAKTIR”
Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kahramanlıklara da değinen Işın, şöyle devam etti: “Bu millet aziz bir millettir. Bu milleti kimse söndüremez. Bu millet Allahuekber Dağları kadar Müslüman, Tanrı Dağları kadar Türk’tür. Biz Altay’lardan dağları söke söke gelmişiz, ovada bizi kim yenebilir? Biz, Çanakkale’de emperyalizme karşı mücadele etmiş ve kazanmış bir milletiz. Ve ecdadımızın torunlarıyız. Biz Kurtuluş Savaşı’nda Zafertepe’de, Dumlupınar’da zafer ve barış kazanmış bir milletiz. Bu ruh, bu aziz millet olduktan sonra hiç kimsenin, aziz Türk milletini mağlup etmeye gücü yeter mi? Allah’ın izniyle bu ruh dip diri kalacaktır, hiçbir zaman ölmeyecektir. Biz ne İran’a ne Suriye’ye ne Irak’a ne Yunanistan’a benzeriz, biz bize benzeriz” diye konuştu.


“HER TÜRLÜ TEHLİKEYİ BERTARAF ETMEYE KARARLIYIZ”
Türkiye’nin etrafının ateş çemberiyle çevrili olduğunu da vurgulayan Işın, “Bir FETÖ gider başka bir FETÖ gelir, bunu bilelim. Bakın etrafımız büyük bir ateş çemberidir. Her tarafımız kuşatılmıştır. Zannetmeyelim ki bizi gözden çıkartmışlar, bize dokunmayacaklar. Hayır, sizi temin ederim ki bizim işimiz kolay değil. Bizim sürekli uyanık olmamız lazım. Biz vatansız yaşayamayız. Bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bizim başka bir vatanımız yok, gidecek hiçbir yerimiz yok. Onun için bize musallat olacak her türlü tehlikeyi bertaraf etmeye kararlıyız ve azimliyiz. Bugün 85 milyonun bayramıdır. Bunu böyle bilelim. 85 milyon birlikte bugüne sahip çıkmaktadır ve çıkmalıdır. Hepimizin bayramıdır. Nasıl ki biz Kurtuluş Bayramlarımızı kutluyoruz 15 Temmuz’u da bu ruhla kutlamamız gerekir. Ve bu ruhu öldürmememiz gerekiyor.”


ŞEHİTLER RAHMETLE YAD EDİLDİ
Şehitleri rahmetle andığını da kaydeden Işın, sözlerini şöyle tamamladı: Şehitleri “Bütün şehitlerimizi, bütün bu topraklar için toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz, onlara minnettarız. Osman Gazi’den Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bütün gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Allah birlik ve dirliğimizi bozmasın. Allah bir ve beraber olmayı bize nasip etsin” dedi.
Programda, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mehmet Demir ve İsmail Çağlar Bayırcı da birer konuşma yaptı.
Etkinlikte şiirler olundu, mehter takımı gösteri yaptı, Saat 00.13 itibarıyla tüm illerde olduğu gibi Kütahya’da da sela okundu. Program, tüm şehitler için dua edilmesiyle sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir