1,5 milyon lira hibe ödemesi yapılacak

293

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında bir üreticiye 1,5 milyon lira hibe ödemesi yapılacağı bildirildi.

KKYDP kapsamında hibe verilecek yatırımcıların yer tespiti çalışmalarına başlanırken proje çerçevesinde Simav’da 100 adet sağmal hayvanla süt hayvancılığı üzerine faaliyet gösteren Muradiye Pınar’a ait işletmeye, Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürü İbrahim Ethem Çırak ve proje yürütme birimi personeli tarafından kontrol gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 15. etabı devam ettiği belirtildi.
Denetimlerde işletmenin program kapsamında temin edeceği süt sağım ünitesi, travay, hayvan yatağı, durak demiri ve kaşıma fırçası için yatırım yerinin uygunluğu kontrol edilerek gerekli belgeler imzalandı.
Aynı zamanda “Hastalıktan Ari İşletme” sertifikasına da sahip olan işletmenin 3.1 milyon lira tutarındaki projesi bakanlıkça yüzde 50 hibe ile desteklenerek projenin sonunda işletmeye yaklaşık 1.5 milyon lira hibe ödenmesi yapılacak.
HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir