‘15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞTUR’

421

Kütahya Valiliği ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen, “Gazilerin Gözünden 15 Temmuz” panelinde konuşan Vali Musa Işın, “15 Temmuz çok açık bir ifadeyle Türkiye’nin ikinci kurtuluşudur. Bu kurtuluşun önderi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. O hakkı da teslim edelim” dedi.

“15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİDİR”
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki panel, saygı duruşunda bulunma, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Kütahya Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz için bazı çevrelerin “tiyatrodur, danışıklı dövüştür” ifadelerini kullandığını belirterek, şunları söyledi: “Bu gibi safsataları zihinlerimizden atmalıyız. Bizim 250’nin üzerinde şehidimiz, 2 binin üzerinde gazimiz var. Allah aşkına hangi vicdansız, ahlaksız adam, “Gelin karşılıklı bunu yapalım, buradan güç devşirelim” diyebilir. Cumhurbaşkanımızın Marmaris’te bulunduğu otel kurşunlandı, orada 2 yakın koruması şehit oldu. Dolayısıyla 15 Temmuz çok açık bir ifadeyle Türkiye’nin ikinci kurtuluşudur. Bu kurtuluşun önderi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. O hakkı da teslim edelim.”


“DEVLETİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM”
Darbe teşebbüsünün başarılı olması halinde olası yaşanılacaklar hakkında da bilgiler veren Işın, şöyle devam etti: “Eğer 15 Temmuz gecesinde muvaffak olsalardı belki birçoğumuz burada olmayacaktık. Üniversiteler kapatılacaktı, fabrikalar durdurulacaktı. Uçaklarımız uçmayacaktı, tersanelerimiz kapatılacaktı. Ordumuz pasifize edilecekti. Türkiye üçe bölünecekti, Kuzeydoğu tarafı Ermenistan’a, alt tarafı PKK’ya verilecekti. Geri kalan kısımda işgal edilecekti. Çünkü FETÖ Amerika ve İsrail adına hareket eden bir örgüttür. Memleketi idare etme imkanı yok. Ülkeyi onlara teslim edecekti ve biz Allah muhafaza Suriye’den, Irak’tan, Lübnan’dan daha kötü hale gelecektik. Onun için devletimizin kıymetini bilelim. Bu millet iki kurtuluş mücadelesi verdi. Sevr’de bizi parçalamak istediler, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde bu millet yeniden istiklaline kavuştu, 15 Temmuz’da da memleketimizi yeniden işgal etmek istediler.”


“BU DARBE GİRİŞİMİ ÇOK FARKLIYDI”
15 Temmuz’un diğer darbelere benzemediğini de vurgulayan Işın, “Fakat FETÖ gitmemek üzere gelmek istiyordu. Gelselerdi gitmeyeceklerdi. Onun için 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluşudur ve aziz milletimiz, tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi, cesaretiyle, ferasetiyle, fedakarlığıyla ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu hain teşebbüs bertaraf edilmiştir. Allah korusun bu ülkeye bir şey olursa biz bir daha belimizi doğrultamayız. Çünkü ülkemiz diğer ülkelere benzemez. Bugün küresel güç odaklarının bu bölgede diz çöktürmek istedikleri bir ülke vardır, o da Türkiye’dir. Türkiye’nin gerçekten güvenliğini koruma meselesi vardır. Bunu aklımızdan çıkarmayalım.” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ İKİNCİ BÜYÜK HALK DEVRİMİDİR”
15 Temmuz’un ikinci büyük halk devrimi olduğunu belirten Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da şunları kaydetti: “15 Temmuz’da, FETÖ’cü çetenin merkezinde bulunduğu, dışa bağımlı bir darbe ve işgal girişimi yaşandı. Bu girişim, demokratik merkezi yok etmeyi ve Türkiye’nin bütünlüğünü parçalamayı hedefliyordu. Bu hareket, gerici ve faşist bir kalkışmaydı. Gericiydi çünkü Türkiye’yi geri götürmeyi, ekonomik, tarihsel, kültürel birikimini ve inanç değerlerini yok etmeyi amaçlıyordu. Faşistti çünkü tektipçi ve totaliter bir rejim kurmayı hedefliyordu.”


“TÜM DÜNYA TARİHİN EN BÜYÜK HALK DEVRİMLERİNDEN BİRİNE TANIKLIK ETTİ”
15 Temmuz’da, devlet ve millet düşmanı FETÖ çetesi ve işbirlikçi gruplarla demokratik merkez arasında büyük bir çatışma yaşandığını da hatırlatan Kızıltoprak, “15 Temmuz’da, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde demokratik merkez, güçlü bir tepki gösterdi. Halk, canını hiçe sayarak destansı bir direniş sergiledi ve bu darbe girişimini yerle bir etti. Tüm dünya, bu olayla birlikte tarihin en büyük halk devrimlerinden birine tanıklık etti. Bu şekilde, ülkemiz 15 Temmuz Milli Demokratik Halk Devrimi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu tamamlama aşamasına geçti. Bu devrim, Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nun da temellerini attı. Birinci kurtuluşumuz, açık bir emperyalist işgal ve bölme hareketine karşı verilen savaştı. İkinci kurtuluşumuz ise, iç dinamikleri kullanarak örtülü bir emperyalist işgal ve bölme hareketine karşı halkımızın gösterdiği eşsiz mücadeledir” dedi.
Işın ve Kızıltoprak’ın konuşmalarının ardından 15 Temmuz gazileri Safiye Bayat, Sabri Gündüz, Ali Karayiğit ve Orçun Şekercioğlu 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.
Program, Doç. Dr. Erkan Çav, Dr. Halil İbrahim Erbay ve Dr. Lütfi Özşahin’in 15 Temmuz ile ilgili değerlendirmeleriyle sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir