Çocukları sünnet ettirme vakfının Hayır şartı yerine getirildi

155

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Sultan II. Beyazıt’ın Vakfiyesinde yer alan çocukları sünnet ettirme hayır şartı gereği 21 çocuk sünnet ettirildi.

Osmanlı dönemi vakıflarının hayır şartlarını yerine getiren Vakıflar Genel Müdürlüğü, çocukları sünnet ettirme vakfiyesinin hayır şartı kapsamında Kütahya’da sünnet töreni gerçekleştirdi.
Tarihi Germiyan Sokağı’ndaki bir konakta düzenlenen sünnet törenine katılan çocuklar faytonla konağa getirildi.
Burada aileleri ile birlikte yemek yiyen çocuklara Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce gram altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kütahya Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Hayır şartlarının önemini vurguladı.
Osmanlı döneminde kurulmuş vakıfların senetlerinde yer alan hayır şartlarını yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını da kaydeden Aydın, şöyle konuştu: “Vakfiyelerde yerine getirilemeyen şartları yerine getirmeye çalışıyoruz. Yıllardır yerine getirilmeyen hayır şartlarını Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün talimatıyla yerine getirmeye başladık. Bunlardan bir tanesi de Sultan II. Beyazıt’ın Vakfiyesinde çocukları sünnet ettirme şartı var. Biz o şartı yerine getirmek için 21 çocuğumuzu sünnet ettirdik. 20 çocuk gruplar halinde oluştuğu zaman bu şartı sürdüreceğiz.”
Vakıflar Genel Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu vakfiye hayır şartlarının canlandırılmasına yönelik etkinlikler kapsamında mahkumlara tatlı ikram edildiğini, Kurban Bayramında bin çocuğa bayramlık kıyafet alınabilmesi için hediye kartları dağıtıldığını, vakfiye hayır şartlarının yanı sıra sürekli hale getirilen yardımlar kapsamında ihtiyaç sahiplerine maaşlarının ödendiğini, öğrencilere bursa verildiğini de sözlerine ekledi.
Sünnet töreni kapsamında düzenlenen eğlencede çocuklar gönüllerince eğlendi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir