Sahipsiz köpekler için karar yolda

202

AK Parti’nin başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenlemesi nihayet tamamlanırken uyutma konusuna belediyelerde oluşturulacak kurul karar verecek. Köpek toplamayan başkana 3 yıl hapis, köpeği sokağa terk edene 60 bin lira para cezası verileceği bildirildi.

SAHİPSİZ KÖPEKLER KONUSU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
Türkiye’de uzun süredir yaşanan sahipsiz ve başıboş sokak hayvanları ile ilgili karara nihayet varılıyor.
Edinilen bilgiye göre, uyutma konusunda kapsam daraltılarak barınaklarda bir ay boyunca sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulmasını öngören maddede sorumluluk yerel yönetimlere verilecek.
Sokaklarda sürüler halinde dolaşan ve kuduz tehlikesi olan, hastalıklı, saldırgan köpekler barınaklara alınacak, uyutulup uyutulmayacağına belediyelerde oluşturulacak oluşacak bir kurulun karar vereceği belirlendi.
UYUTULMASA BİLE SOKAĞA SALINMAYACAK
Kurulun uyutulmamasına karar verdiği köpekler ise sokaklardan toplandıktan sonra kısırlaştırılacak ve aşılanacak ve yeniden sokağa salınmayacak, bakımları barınaklarda yapılacak.
Düzenleme ile ilgili yerel yönetimlere iki yıllık süre tanınacak. Yerel yönetimler bu süre içinde barınaklarını yapıp, sorumluluk bölgelerindeki başıboş köpekleri toplayacak.
CİDDİ CEZALAR UYGULANACAK
Köpekleri toplamayan ve bu konuda Yükümlülüklerini yerine getirmeyen yerel yöneticilere bir yıldan üç yıla hapis cezası verilecek. Bu suçun tekrarı durumunda ceza artacak ve belediye başkanları seçilme yeterliliğini kaybetmiş sayılacak.
Köpeği sokağa terk edenlere ise 60 bin lira para cezası verilecek. Belediyeler, barınak ve bakım masrafları için bütçelerinden binde 5 oranında pay ayırmak zorunda olacaklar.
AK Partinin bu konuda hazırladığı kanun teklifinin imzanın ardından yürürlüğe girmesi için adımlar atılacağı öğrenildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir