‘Avrupa Seramik Rotası’nın yeni üyesine hoş geldin deyin’

619

“Dünyada çininin başkenti” olarak bilinen Kütahya, Avrupa Seramik Rotası’na dahil olurken üyelik paylaşımında Kütahya’dan övgü ile bahsedildi.

KÜTAHYA’NIN ÜYELİĞİNE ÖZEL PAYLAŞIM
Avrupa Konseyi onaylı Avrupa Seramik Rotası’na üye olan Kütahya, bu üyelikle birlikte uluslararası platformlardaki üyelik sayısı resmi olarak üçe yükselmiş oldu.
Üyeliği resmen onaylanan Kütahya’nın üyeliği ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Avrupa Seramik Rotası, “Avrupa Seramik Rotası’nın yeni üyesine hoş geldin deyin: Kütahya Belediyesi-Türkiye” mesajıyla duyurdu.
KÜTAHYA’DAN ÖVGÜYLE BAHSEDİLDİ
Paylaşımda, “Kütahya, zengin tarihi boyunca çini olarak bilinen çini ve renkli çinileriyle seçkin bir üne kavuşmuştur. Kütahya’da çini üretimi, zanaatkârlığa dayalı köklü bir geçmişe sahip olup, her bir parça, usta-çırak geleneğine uygun olarak, küçük atölyelerde, maharetli ustalar tarafından titizlikle el işçiliğiyle işlenmektedir. 2016 yılında UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası olarak kabul edilen geleneksel el sanatları Çini yapımının küresel önemi vurgulanıyor.” ifadelerine de yer verildi.
AVRUPA’DA TANITIMLAR YAPILACAK
Üyelikle ilgili Kütahya Belediyesi de bir yazılı açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada ise, “Kültürümüzü yayma konusunda büyük bir titizlikle çalışan Kütahya Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü’müz tarafından yapılan yoğun çalışmalar sonucunda İznik ve Avanos’tan sonra Kütahya, seramikle ilişkilendirilen kültürel mirasını sürdürülebilir turizmle birleştirerek bu prestijli rotaya katılan üçüncü şehir oldu. Üyelikle birlikte Kütahya’mız, seramikle bağlantılı etkinlikler düzenleyip, Avrupa’da tanıtım faaliyetlerine katılacak. Şehrimizin kültürel mirası daha geniş kitlelere ulaşacak ve turizm potansiyeli artacak. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı, UCLG-MEWA (Dünya Belediyeler Birliği) ve Avrupa Seramik Rotası üyeliklerimiz ile şehrimizin uluslararası platformlara taşımaya devam ediyoruz.” denildi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir