Ahmet Yakupoğlu Doğduğu evde anıldı

154

Kütahyalı dünyaca ünlü ressam, neyzen ve minyatürist Ahmet Yakupoğlu, Maltepe Mahallesi’nde bulunan doğduğu evde düzenlenen programda dualarla anıldı.

YAKUPOĞLU RAHMETLE YAD EDİLDİ
Yakupoğlu’nun eserleri ile mal varlığını bağışladığı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından, sanatçının doğup büyüdüğü Maltepe Mahallesi’ndeki evinde anma programı düzenlendi.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, burada yaptığı konuşmada, Yakupoğlu’nun hayattayken uzun yıllar sürdürdüğü sohbet meclisini üniversite olarak sürdürdüklerini söyledi.
SOHBET MECLİSLERİ TOPLUMUN HAFIZASIDIR
Kütahya’da ‘gezek’ adı verilen sohbet meclislerinin Türk toplumundaki önemine değinen ve bu kültürü yaşatmak için çalışacaklarını belirten Kızıltoprak, şöyle konuştu: “Böyle sohbet ortamları, aynı zamanda bilmediğimizi dostumuzdan öğrenmektir. İyilikte yarışmak, bir öğrenip bin öğretmektir. Burada aynı zamanda musiki ve Kur’an-ı Kerim talimi ile İslam ve Türk tarihi eğitimi yapılır. Gençlerin, büyüklerinin yanında nasıl oturulup kalkılacağını öğrendiği bir yerdir. Bu sohbet toplantılarının, bu tür meclislerin çok yönlü faydaları var. Buralar yaşayan kültür ve medeniyet merkezleri, toplumun hafızasıdır. Dolayısıyla bu geleneği yaşatmaktan biz de çok memnunuz.”
BU KÜLTÜRÜ GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ
Yakupoğlu’nu rahmetle andıklarını da kaydeden Kızıltoprak, şöyle devam etti: “Ahmet Yakupoğlu Vakfını kurarak bütün varlığını bu uğurda kullanan rahmetli Ahmet Yakupoğlu’nu bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Onun ruhu için Kur’an-ı Kerimler okundu, dualar edildi. Yakupoğlu’nun örnek bir Türk evinde, İslam ümmetinin bir ferdinin mütevazi yaşamı ve aynı zamanda ilim ve hikmetle dolu yaşamını gelecek nesillere aktarmak, geleceğe yansıtmak istiyoruz. Katkı veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu hatırayı gelecek nesillere güzel bir şekilde aktarmak ve Kütahya’mızın bu zenginliğini duyurmaya devam edeceğiz.”
BAYATLI’DAN KIZILTOPRAK’A TEŞEKKÜR
Tasavvuf musikisi dinletisinin sunulduğu programda Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.
Kütahya Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turhan Bayatlı, Kızıltoprak’a, Yakupoğlu’nun gezek kültürünü devam ettirdiği için hediye takdim etti.
Bayatlı, “Kütahya’mızın bir değeri olan gezekler, yaşatılmaya devam etmesi önemli. Bu konuda üniversitemizin bu hayreti taktire şayan. Bunun için rektör hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir