TARiHi SOKAKTA OFF-ROAD HEYECANI

87

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Frigya Spor Kulübü (FSK) tarafından organize edilen sezonun 4. tırmanma yarışının start seremonisi kentin tarihi Germiyan Sokağı’nda yapıldı.

AVIS 2024 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. ayağı Tırmanma Yarışı Kütahya’da yapıldı.
Kütahya Belediyesi ve KYK Yapı Kimyasalları sponsorluğunda gerçekleştirilen sezonun 4. tırmanma yarışında 25 sporcu mücadele etti.
Sporcular, ana yarışta, 7,5 kilometre uzunluğundaki Radar yolunu 3 kez kat ederken organizasyon, Kütahya Belediyesi önünde düzenlenen ödül töreni ile tamamlandı.
TOSFED Hobi Karting Sorumlusu ve Tırmanma İl Temsilcisi Nevzat Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonaya Türkiye’nin farklı illerinden 25 sporcunun kayıt yaptırdığını söyledi.
Katılımcı sporcuların teknik kontrollerden geçerek yarışa hazır vaziyete geldiklerini belirten Arslan, şunları kaydetti: “Kütahya’mızın güzide ve tarihi alanlarından olan Germiyan Sokak’ta yarışımızın sembolik startını verdik. Yarın da toplamda 25 sporcumuz belirlenen alanı 3’er defa çıkmasıyla yarışmamız yapıldı.”
Yarışmaya Ankara’dan katılan Hande Erdoğan ise son 2 yıldır off-road’da co-pilot olarak yarıştığını ve geçen yıl off-road co-pilot şampiyonu olduğunu, ancak bu yıl tırmanma yarışmasına katılmak üzere Kütahya’ya geldiğini belirterek, “Tırmanmada ilk sezonum, gayet iyi geçiyor. Aracı tanıyorum, araç da beni tanıyor. Bu sezonu antrenman olarak görüyorum. Seneye de ralli de koşuşturmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.
Yarışmaya İzmir’den katılan Yusuf Çiçek de, tırmanma yarışmalarında çok iyi dereceler aldığını, Kütahya etabından da umutlu olduğunu söyledi.
Yarışta başarı elde eden sporculara törende kupaları takdim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir