NİGDEP’te istihdam görüşmeleri başladı

78

DPÜ, Kütahya İŞKUR, Zafer Kalkınma Ajansı ve KUTSO tarafından imzalanan protokol ile hayata geçirilen Nitelikli İş Gücü Geliştirme ve Destekleme Projesi (NİGDEP) kapsamında eğitim alan dış ticaret ve yeni nesil satış ve pazarlama uzmanları için mülakatlar devam ediyor.

Kütahya’da beceri temelli bir yaklaşımla iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikte iş gücü-iş eşleşmesine destek sunmayı, işverenlerin uygun adayları bulmasını kolaylaştırmayı ve iş arayanlara kariyer gelişim fırsatları sunmayı amaçlayan projede kısa sürede önemli mesafeler alındı.
Proje çerçevesinde yetiştirilen uzmanlar, sektördeki önde gelen firmalarla istihdam görüşmelerine katılıyor.
Adaylar, Lav, GCA, Genper, GDSOLAR, Keramika, Wam Grup, Martur, Porser, Hastech, NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. ve Kros Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. firmaları ile mülakatlarını gerçekleştirdi.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Firmaların talepleri doğrultusunda, istihdam görüşmeleri aralıksız sürdürülmekte olup, mülakat süreçleri kapsamında işe alımlar da başlamıştır. NİGDEP kapsamında eğitim almış uzmanlarımızın, ilgili firmalarla gerçekleştirdiği mülakatlar, projedeki nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamada önemli bir adım teşkil etmektedir. Proje, nitelikli iş gücünün istihdam edilmesine yönelik çalışmalarla devam edecektir.”
HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir