‘Kütahya’daki yatırımlar tasarruf tedbirlerine takılmayacak’

82

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya’ya yapılması planlanan yatırımların tasarruf tedbirlerine takılmadan devam edeceğini bildirdi.

Önsay, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve Adil Biçer ile birlikte İl Başkanlığında gazetecilerle bir araya gelerek kentte yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Kütahya’da yapılacak çalışmalarla ilgili, tasarruf tedbirlerinden dolayı yapılamayacağını ileri sürenlerin olduğunu belirten Önsay, “Ek bina yerine yapılacak olan hastane bugünün meselesi değil. Hastane kararı 2022’de cumhurbaşkanımıza imzalatılarak plan ve bütçeden geçti. Bu durumun tasarruf tedbirleri ile bir alakası yok. Bunu hızlı bir şekilde yapacağız. Hastanenin yakın bir zamanda proje ihalesi yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız yakında Simav’daki Simav Abide yolunun ilk kısım çalışmaları için Kütahya’ya gelecek. Bakanımız geldiğinde 12 kilometrelik çevreyolumuzun proje ihalesinin ilana çıktığını hep birlikte göreceğiz. Birinci ve ikinci Organize Sanayi Bölgesi arasındaki yolu duble çevre yolu yapacağız ve çevre yolu sorunumuzu çözmüş olacağız. Bu projemiz de tasarruf tedbirlerine takılmayacak. Kütahya’ya hizmet almaya devam edecek.”
Zafer Organize Bölgesinde Uydukent Projesinin hayata geçirilerek Türkiye’ye örmek bir proje olacağını da kaydeden Önsay, şöyle devam etti: “Yasal alt zeminin tamamlanarak, organizede çalışacak 20 bin işçi için barınma sorunlarını çözecek Havalimanı, YHT durağı ve Zafer Organize üçgeninde yer alacak yeni modern bir uydu kent kurulması projemizin hayata geçirilmesi için çaba gösteriyoruz. Türkiye’deki organizelerde fabrika yapmak için arsa tahsisi yapılıyor. Hepsinde sistem aynı bizim yeni olarak getirmek istediğimiz sistem şu, fabrikaların yanında yakının da bir lojman uygulamasına geçmek. Sonuçta organzeler konut sıkıntısı sosyal hayatla ilgili problemler ortaya getiriyor. Bu tüm Türkiye’ye örnek olacak bir iş. Bir tarafından İstanbul-Antalya Hızlı Tren Hattının durağı, bir tarafında havalimanı öbür köşesinde ise organize var. Bu üçünün ortasında bir uydukent planlıyoruz. Konut, kira sorununa derman olacak.”
AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve Adil Biçer de birer konuşma yaparak Kütahya’ya her alanda yapılacak yatırım ve hizmetlerle ilgili ilgili bakanlıkların ziyaret edildiğini, Kütahya’ya hizmetlerin devam edeceğine ilişkin bilgiler verdi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir