LGS TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

133

Kütahya’da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonu olmayı başaran Enes Malik Önsay, başarısını sistemli çalışmaya ve sosyal medyadan uzak durmaya borçlu olduğunu söyledi.

HEM TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Şehit Selim Cansız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Önsay, LGS kapsamındaki merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan alma başarısı gösterdi. Önsay, hem Kütahya hem Türkiye şampiyonu oldu.

Sonuçların açıklanmasıyla büyük sevinç yaşayan Önsay, sınavda bu başarıyı gösteren 352 öğrenci arasına girdi.

Önsay, gazetecilere, LGS’de başarılı olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

DÜZENLİ ÇALIŞIP SOSYAL MEDYA VE İNTERNETTEN UZAK DURDUM

Başarısında öğretmenleri ve ailesinin büyük bir payı olduğunu belirten Önsay, şunları kaydetti: “Sınava planlı çalıştım ve bu sayede de başarıya ulaştım. Aslında sorular zordu, ancak dikkatimi tamamen sorulara verdim. Sınavda başarılı olmamın bana göre en büyük faktörü sosyal medya ve internetten, oyunlardan uzak durmamdı. İnternet oyunlarıyla vakit geçirmeden çalışmaya odaklandım.”

PLANLI ÇALIŞMAK BAŞARIYI GETİRDİ

Sınav sürecinde beslenmesine ve uyku düzenine de çok dikkat ettiğini aktaran Önsay, “Çok çalışmaktan ziyade planlı çalışmak başarıyı getirdi. Okul dışında kurs veya dershaneye gitmedim. Sadece Milli Eğitim Bakanlığının okullarda açtığı Destekleme ve Yetiştirme Kursu’na katıldım. Bu kurs bana yeterli oldu. Bana göre dershaneye gitmek zaman kaybı.” dedi.

Önsay, lise için ise İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde okumak istediğini de sözlerine ekledi.

ENES GİBİ ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Okul Müdürü Ozan Tekin ise, öğrencisi Enes Malik Önsay’ı başarısından dolayı tebrik etti.

Tekin, “Öğrencimiz 4 yıl boyunca planlı, özverili ve sabırlı çalışmasının karşılığını aldı. Enes’in başarısında öğretmenlerimiz ve ailemizin de büyük katkıları oldu. Enes, sürekli öğretmenleri ile irtibat halindeydi. LGS moral günümüzde bile öğretmenlerine sorular soruyordu. Bu durum da başarıyı getirdi. Okul olarak eğitimde marka başarıda öncü düsturumuzla Enes gibi birçok öğrencimizin aynı başarıyı göstermeleri için gayret ediyoruz. Enes’in başarısında emeği olan ailemize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir