Hizmet-İş’te Başkan Ödemiş güven tazeledi

90

Hizmet-İş Kütahya Şube Başkanı Sebahattin Ödemiş, yapılan 2. Olağan genel kurulda yeniden başkan seçildi.

Genel kurula katılan Hizmet-İş Genel Başkan vekili Halil Özdemir, sendikal mücadeleyi varoluş mücadelesi bildiklerini, bu anlayışla çalıştıklarını belirtti.
Hak-İş Konfederasyonuna bağlı, Hizmet-İş Sendikası olarak 45 yıl önce, ‘Önce insan, önce emek’ diyerek erdemli bir sendika inşa için yola çıkanların başlattığı kutlu ve onurlu bir büyük yürüyüşün devamını sağladıklarını dile getiren Özdemir, şunları söyledi: “Bu kararlı, onurlu, ilkeli ve sorumlu dava yürüyüşü dalga dalga büyüyerek sizlerin de çabasıyla Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmuştur. Gayemizin anlamlı olması, gayretlerimizin de anlamlı olduğunu göstermektedir. Sendikal mücadeleyi varoluş mücadelesi bildik. Dönemimiz süresince ‘İmzamız işçinin kararıdır.’ dedik. Tüm sözleşme görüşmelerine temsilcilerimiz ile birlikte katıldık, birlikte istişare ederek imzaladık. Sizlerle birlikte durmadık, susmadık, yılmadık ve hedeflerimize gayretlerimizle ulaştık. Bu başarı sizlerin, sarsılmaz birliğimizin, beraberliğimizin eseridir. Birlikte bu günlere geldik, geleceğe birlikte yürüyeceğiz, sendikamızı geleceğe birlikte taşıyacağız. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle geleceğe daha umutlu bakıyoruz. Her bir işçi kardeşimiz milletimizin gücünü ve birliğini temsil etmektedir. Onların haklarını savunmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve adil bir çalışma ortamı oluşturmak için çalışacağız.”
Hizmet-iş Kütahya Şube başkanı Sabahattin Ödemiş ise seçimin ardından bir teşekkür konuşması yaptı.
Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kurucu ve Onursal Başkan Hüseyin Tanriıverdi, Genel Başkan Vekilimiz Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcıları İdris Ersoy, Celal Yıldız, Mehmet Keskin ve genel merkez çalışanlarına teşekkür eden Ödemiş, “Ben inanıyorum ki, bu olağan genel kurulumuzdan alacağımız heyecan ve enerji ile birlik beraberlik ruhu daha da pekişecektir. Unutmayalım ki; İstiklal Şairimizin söylediği gibi, ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez! Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” dedi.
Genel kurulda yönetim kurulu asıl üyeliklerine Halil Yıldız, Tarık Mutlu ve Mehmet Güleç seçildi.
ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir