Gürok Grup Altın Pusula’dan Ödülle döndü

81

Sosyal sorumluluk projeleri ile öne çıkan Gürok Grup, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen “Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri” töreninde Aizanoi Antik Kenti Sponsorluğu ile “Sponsorluk İletişimi Kültür ve Sanat” kategorisinde “Altın Pusula” ödülüne layık görüldü.

Başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından, bu yıl 22’ncisi düzenlenen “Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri” töreninde “Sponsorluk İletişimi Kültür ve Sanat” kategorisinde “Altın Pusula” ödülü alan Gürok Grup, 2020 yılından bu yana Aizanoi Antik Kenti kazılarının ana sponsoru olmaya devam ediyor.
2020 yılından bu yana Gürok Grup ana sponsor
Kütahya’da doğan ve 140 ülkeye yenilikçi ürünler ulaştıran Gürok Grup için kültürel mirasa yatırım yapmak önemli bir misyon. 2012’de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Aizanoi Antik Kenti kazı çalışmaları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPU) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından yürütülüyor. 2020 yılından bu yana kazı çalışmalarının ana sponsorluğunu üstlenen Gürok Grup, bu projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu, Kütahya Valiliği, Kütahya Müze Müdürlüğü iş birliğiyle yürütüyor.


Her yıl artan sayıda ziyaretçi ile Aizanoi ilgi görmeye devam ediyor
Gürok Grup ana sponsorluğu kapsamında 2023 yılında Aizanoi Antik Kenti’ni ziyaret eden kişi sayısı 2020 yılına göre yüzde 143.71’lik artışla 44 bin 842’ye ulaştı.


2 bin öncesine ait eserler gün yüzüne çıkarıldı
M.Ö. 3 bine dayanan tarihi ve tiyatro, stadyum, agora ve Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, iki hamam, dünyanın ilk ticaret borsa binası, sütunlu cadde, Kocaçay üzerinde ikisi ayakta kalmış beş köprü, iki agora, gymnasium, Meter Steunene kutsal alanı, nekropoller, antik bir bent, su yolları ve kapı yapıları bulunuyor.
Gürok Grup desteğiyle süren Aizanoi Antik Kenti kazı çalışmalarında bugüne kadar; 2 bin yıl öncesine ait, 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip erkek heykelinin yanı sıra Yunan mitolojisinde aşk tanrısı olarak bilinen “Eros” ile şarap tanrısı “Dionysos” ve yarı tanrı “Herakles”in heykel başları gün yüzüne çıkarıldı. Kazılarda ayrıca Romalı kadınların kullandıkları farklı renklerde allık, farlar ve çok sayıda parfüm şişesi bulundu.


Sürdürülebilirlik şirketin 75 yıllık tarihinde öne çıkan değerlerinden biri
2020 yılından bu yana ana sponsor olduğu Aizanoi Antik Kent kazı çalışmalarına desteğini sürdüren Gürok Grup tüm faaliyetlerinde “sınırsız düşün, cesur davran, iyi yap” değerleriyle hareket ediyor. Sürdürülebilir bir gelecek için işini iyi yapmaya; hayata, doğaya ve ülkemize değer katmaya odaklanan şirket, bu proje ile bu topraklarda binlerce yıl önce yaşamış medeniyetlere ayna tutuyor ve geleceğe dair dersler çıkarıyor. Gürok Grup 75. yılını kutlamış, kurum kültürüne ve deneyim aktarımına saygı duyan köklü bir şirket olarak tarihe ve geçmiş medeniyetlerin katkılarına değer veriyor.
HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir