BİNLERCE ÇOCUK VE
GENCE ÜCRETSİZ KURS

67

Kütahya’da, çocuk ve gençler için ücretsiz hizmet verecek “Yaz Spor Okulları”, düzenlenen törenle başladı.

55 ANTRENÖR 21 BRANŞTA KURS VERECEK
Kütahya’da 21 farklı branşta 55 antrenör eşliğinde 5-18 yaş arasındaki gençler için ücretsiz Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlattığı Yaz Spor Okulları açılış töreni Dumlupınar Spor Salonunda Salonu’nda düzenlendi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Turhan Yavuz, Dumlupınar Spor Salonu’ndaki törende yaptığı konuşmada, yaklaşık bir hafta önce kayıtları başlayan yaz spor okulları için 1500 müracaatın olduğunu söyledi.
HEDEF 5 BİN SPORCU
Hedeflerinin 5 bin sporcuya hizmet vermek olduğunu belirten Yavuz, şunları kaydetti: “Hepimizin bildiği gibi sporla uğraşmak bireyde fiziksel, duyuşsal ve bilişsel olarak olumlu değişimlere katkı sağlamaktadır. Ayrıca çağımızın birçok mental sorununun çarelerinden biri de yine bir hobi edinmekten geçmektedir. İlgi, kabiliyet ve isteklerinizle başlayacağız bir sporun siz de yarattığı değişimleri görmeye başladığınızda spora daha fazla önem verecek ve hayatınızdan çıkarmamaya gayret edeceksiniz ama öncelikle bir adım atarak başlamanız ve başaracağınıza olan inancınızın tam olması gerekmektedir.”
ÇOCUK VE GENÇLERİN POTANSİYELİ KEŞFEDİLECEK
Yavuz, “Bu yıl 81 ilimizde eş zamanlı olarak açılan yaz spor okulları için ilimizde ilçelerimiz dâhil tüm tesislerimiz ile hizmet vermektedir. 5-18 arası çocuk ve gençlerimiz 55 uzman antrenörlerimizle toplam 21 branşta sporla buluşturulacaktır. Bunun yanında daha önce başlayan yüzme bilmeyen kalmasın projemiz de bir yandan devam edecektir. Çok yönlü gelişiminiz için harcadığımız bu çabanın, ülkemizde sporun yaygınlaşmasına aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin var olan potansiyellerini ortaya çıkarmasına vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Tören, farklı spor branşlardaki sporcu gruplarının gösterilerinin ardından sona erdi.
Yaz spor okullarının Eylül ayına kadar devam edeceği bildirildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir