Kütahya Engelliler Sivil Toplum İnisiyatifi Birliği taleplerini başkan yardımcısına iletti

104

Kütahya Engelliler Sivil Toplum İnisiyatifi Birliği, taleplerini Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin’e iletti.

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin ile bir araya gelen Kütahya Engelliler Sivil Toplum İnisiyatifi Birliği, sorun ve taleplerini ileterek görüş alış verişinde bulundu.
Kütahya Engelliler Sivil Toplum İnisiyatifi Birliği, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin talimatıyla Başkan Yardımcısı Ertekin ile bir araya geldi.
Engelli dernek başkanlarının katıldığı ziyarette Kütahya’da engelliler adına yaptıkları çalışmalarda ortaya çıkan fikir ihtiyaç ve çözüm odakları Başkan Yardımcısı Ertekin’e maddeler halinde iletti.
İletilen talep ve çözüm önerileri ise şöyle sıralandı: “Engelliler derneklerinin sorunlarının, faaliyetlerinin ve yapacakları projelerin görüşülerek çözümü ve desteklenmesi noktasında birlikte hareket amacı güden ve güç birliği oluşturarak bilgi kirliliğine son vermeyi hedefleyen, derneklerin dayanışma içinde olmaları ile faaliyetlerinin ve farkındalıklarının artacağı, kurum ve kuruluşlardan destek alma ve işbirliği yapmanın daha kolay olacağı, engellilerin farkındalığının arttırılmasında daha gür ses çıkacağından hareketle bir araya gelen dernekler topluluğu Kütahya Engelliler Sivil Toplum İnisiyatifi Birliği olarak ziyarette bulunduk. Kütahya Engelliler Dernekleri olarak bizler bir çok proje ve aktiviteyi başarılı bir şekilde yürütmekteyiz. Bu projeleri yürütürken en çok zorlandığımız nokta dernek merkezlerimizin çok değişik adreslerde bulunmasıdır. Bu etkileşimimizin gücünü azaltmaktadır. Ayrıca kısıtlı bütçelerimizden ödediğimiz kira, elektrik, su ve ısınma masrafları da bizleri zorlamaktadır. Bizler belediyemizin bu konuda bizlere destek vermesini beklemekteyiz.”
Sosyal belediyecilik kapsamında kendileri için oluşturulacak bir mekanın işleyişi kolaylaştıracağı da ifade edilen taleplere şöyle devam edildi: “Sosyal belediyecilik çerçevesinde ülkemiz genelindeki bir çok ilimiz belediyelerinde olduğu gibi Kent Konseyi Engelliler Meclisi bünyesinde bir mekan oluşturulmasını talep ediyoruz. Oluşturulacak bu mekanda belediyemizin Engelliler Meclisi ile derneklerimize ait ofisler, ortak kullanıma ait olmak üzere mini seminer-konferans salonu, toplantı odası ve çay-kahve içilip sohbet edilebilecek bir kafenin olması ilimiz yerel yönetiminin engelliler üzerindeki işlevselliğini ve doğal olarak toplumsal farkındalığını arttıracaktır. Engellilere ait yüzde 25’lik indirim oranlarının tüm halka yansıtılması ile bizlere tanınan pozitif ayrımcılık ortadan kalkmıştır. Bunun tekrar iadesi için belediyemiz bünyesindeki yüzde 25’lik oranın engelliler lehine en az yüzde 40 olarak revize edilmesini istiyoruz. Engellilerin toplu ulaşım araçlarına binişlerde ücretsiz kartlarını bastıklarında “Teşekkür Ederiz” şeklindeki anonsun iptal edilmesidir. Bu anons halk arasında “beleşçi” imalarına yol açmakta, yasal hakkın kullanılması engellileri rencide etmektedir. Toplu ulaşım araçlarında bulunan engelli rampaları şoförler tarafından açılmamaktadır. Kontrolünün çok daha sık yapılmasını rica ediyoruz. Engelliler kulüplerimizin elde ettikleri başarıları arttırmak için kulüp nakdi yardımlarının arttırılması ve müsabakalara gidiş-gelişlerde araç tahsisi desteklerinin devam etmesidir.”
Kütahya Engelliler Sivil Toplum İnisiyatifi Birliği, Başkan Yardımcısı Ertekin’e duyarlılığı ve ilgisi için teşekkür etti.
ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir