‘KAZANMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ’

102

Belediye Kütahyaspor Futbol Kulübü Başkanı Osman Altınkaya, şehrin takıma çıkması halinde Belediye Kütahyaspor’un en iyi noktalara ulaşacağını bildirdi. Sporda yenmek kadar yenilmenin de olduğunu vurgulayan Altınkaya, “Futbolda, sporda kazanmak kadar kaybetmek de var. O yüzden biz kazanan tarafta olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

BİR ÜST LİGE ÇIKABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK
Altınkaya, kulüp yönetimi ile birlikte Belediye Sosyal Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya geldi. Kulüp, yönetim ve transferler konusunda açıklama yapan Altınkaya, şunları söyledi: “Sizlerin de bildiği üzere son dönemde 2023-2024 sezonunda başta hocamın teknik, taktik destekleriyle mücadeleci ruhla Play-off’larda üstün başarı gösterdik. Bu başarımızı çok daha iyi noktada bitirmek üzereyken futbolda olan şanssızlıklar, adaletsizlikler ve belki de bize nasiple alakalı biz çok hak ettiğimizi düşündüğümüz ikinci lige maalesef yükselemedik. Ama başkanlık yaptığımız dönemde başkanlığa üstlendiğimiz dönemde biz istersek belediye Kütahyaspor’u bir üst tura, bir üst lige çok rahat taşıyabileceğimizi yönetim olarak teknik ekibimiz olarak, takımımız olarak ve özellikle şehrimiz olarak gösterdik. Bu play-off sürecinde yıllarca kulübümüzün kaptanlığını yapan, her çağırıldığında koşa koşa gelen, her aldığı görevde en üstün şekilde başarı göstermeye gayret eden kulübün önce taraftarı sonra çalışanı olan hocamla ve yönetimiyle dün yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Belediye Kütahyaspor Kütahya’nın çocuklarına her zaman sahip çıktı ve çıkacak.”
YENİ SEZON YENİ HEDEFLER
Yeni sezona hazırlandıklarını ve yeni hedefler doğrultusunda çalışacaklarını da belirten Altınkaya, şöyle devam etti: “Yeni bir sezon, yeni hedefler, yeni amaçlar, zorlu bir grup. Güzel bir yönetim kurulu alınan kararların sezon sonunda en iyi noktaya taşımak amaçlı olduğunu kimse unutmasın. Bu bağlamda şunu söylemek istiyorum. Belediye Kütahyaspor’un çok geniş kitlelere hitap ettiğini biliyoruz. Bireylerin şahsen kendi düşüncelerine saygı gösteriyoruz. Herkesin düşüncesi farklı, aldığımız kararlara tepki gösteren arkadaşlara da saygı duyuyor, gerek teknik ekip, gerek bundan sonra alacağımız futbolcularla alakalı lütfen yapılan yorumlar olumlu eleştirilere her türlü açığız. Önce içimizde şampiyon olalım. Sonra biz şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız. Ama üzülerek söylüyorum. Yapılan her hamlede yapılan her harekette içimizde şampiyon olmayı istemeyen insanları görmek, beni yönetimimi ve gerçek Kütahya spor sevdalılarını üzüyor. Lütfen artık Kütahya halkı, Kütahyasporlular, Belediye Kütahyasporlular üzerlerindeki gömleğe, üzerlerindeki sıfata, isimlerinin önündeki sıfatlarına bakmaksızın belediye Kütahyaspor’un tek bir kulüp olduğunu, tüm Kütahya ve ilçelerinin kulübü olduğunu, Kütahya’daki tüm amatör spor kulüplerinin kulübü olduğunu unutmasınlar. Bize yapılan her türlü eleştiriye açığız. Ama eleştirilerin öldürmek için değil, yaşatmak için olmasını hepinizden temenni ediyoruz, bekliyoruz.”
HERKES KÜTAHYASPOR’A SAHİP ÇIKMALI
Belediye Kütahyaspor’a katkı sunabilecek herkesle görüştüklerini, kent protokolünün büyük desteği olduğunun altını çizen Altınkaya, “Şu anda şehrimizin büyükleriyle görüşüyoruz. Sizin bildiğiniz insanlarla görüşüyoruz. Onların da ismini tek tek söylemeyeceğim. Beklentiler içerisinde olduğunuz şehrimizin önde gelen abilerimizle, ablalarımızla, başkanlarımızla görüşüyoruz. Hepsi çok heyecanlı bir şekilde gittikleri her ortamda Belediye Kütahyaspora maddi manevi neler katarızın derdinde, bundan kimsenin şüphesi olmasın. İnsanların Belediye Kütahyaspor’a destek olmasının yolu sadece yönetimde isminin olmasından geçmiyor. Dışarıda gördüğüm bir tablo var, çok da hoşuma gidiyor. İsimleri hepiniz tahmin edebiliyorsunuz. Her ne kadar yönetimde kulübün önünde, arkasında şu anda ismini görmeseniz de play off sürecinde yanımızda olan bütün abilerimiz, ablalarımız şu anda da benimle Belediye Kütahyaspor’un önümüzdeki yıl ki projeleriyle alakalı görüşmeler yapıyorlar. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz bu konunun çok içerisinde, bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Belediye Kütahyaspor’u daha iyi noktaları nasıl taşırız? Bununla alaka Sayın Valimiz, Belediye Başkanımızla Sayın Eyüp Kahveci’yle her gün bu konuyu konuşuyoruz. Kendisi bu konuyla alakalı yapılması gereken bütün fedakarlıkları yapmaya hazır. Tekrar söylüyorum bu konuşmaları yaparken bazen sonra diyoruz ki işte abimizi unuttuk, ablamızı unuttuk. Hepsi kendisini biliyor. Bütün taraftar gruplarımız da dahil olmak üzere şehrin en tepesinden en alt noktasına kadar herkese bu süreçte vermiş olduğu desteklerden ve bundan sonraki desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
YÖNETİMİN ÖNCELİĞİ BELEDİYE KÜTAHYASPOR
Yönetim kurulu ile ilgili de bilgi veren ve her bir üyenin Belediye Kütahyaspor’u öncelediğini aktaran Altınkaya, “Biz yönetim kurulumuzu tekel olarak oluşturmadık. Yönetim kurulumuzu oluştururken Kütahya’da bu işe destek verebileceğine inandığımız bütün arkadaşlarımızı, bütün büyüklerimizi aradık. Kimilerinin işlerinin yoğunluğu, kimilerinin özel hayatlarındaki yoğunluğundan dolayı aflarını isteyip bizim her zaman yanımızda olacaklarını söylediler. Onlara da teşekkür ediyorum. Bu süreçten sonra yanımızda olacaklarını da gösterecekler zaten. Şu an kurmuş olduğumuz yönetim kurulumuzda hiçbir şekilde siyasi, ticari, menfaat ve hedef doğrultusunda koşmayan arkadaşlarla bir aradayız. Biz ilk toplandığımız günden beri bir olmaya karar verdik ve o günden beri aile olmayı başardık. Bundan sonra da başaracağımıza inanıyoruz. Bu süreç boyunca mutlaka hatalarımız olacak. Mutlaka eksiklerimiz olacak. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşların hatalar insanlara mahsus kullara mahsus. Biz hatalarımızın olduğu yerlerde Kütahyaspor taraftarından da Kütahyaspor halkından da olumlu uyarılar ve olumlu eleştiriler bekliyoruz.” dedi.
TRANSFERLER İÇİN İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ
Transferler konusunda merak edilenleri de açıklayan Altınkaya, “Herkesin konuştuğu bir şey vardı günlerdir. Transfer neden bekleniyor? Transfer neden bu kadar uzadı diye. Birkaç kulüp dışında hiç kimse transferle alakalı ciddi hamleler yapmıyor şu anda. Bu konu kolay bir konu değil. Dikkat edin biz Belediye Kütahyaspor’uz. Adımızın başında belediye var. Belediye desteğiyle Kütahya’daki iş adamlarının desteğiyle yeni bir takım, yeni bir teknik ekip, yeni bir hedef belirliyoruz. Belediye adı olan bir kulübün belediyenin sponsorluk desteğiyle yola çıkan bir kulübün, kısacası halkın takımı, halkın parasıyla ana sponsorunun halkın olduğu bir noktada halkın parasını çöpe atacak transferler yapmaya, başta ben ve yönetimim gönlümüz razı olmaz. İnce eliyoruz, sık dokuyoruz. Elimizden geldiği kadar maddiyatı, maddiyattan kastı kimse yanlış anlamasın, halkın parasının kullanıldığı bir yerde hiçbir yönetim kurulu üyesi kişisel, özel referanslarla transfer yapamaz. Her ne kadar yönetim kurulumuzda olmasalar da şehrimizde futbolu bilen abilerimizle, kardeşlerimizle istişareler yapıp bu transferleri yapıyoruz. Dün itibarıyla birçok hocamızla görüştük. Düne kadar birçok hocamızla görüştük. Birçok arkadaşımız belediye Kütahyaspor’da çalışmak istedi. Belediye Kütahyaspor bir markadır. Kütahyaspor bir markadır. Kütahyaspor’da oynamak da, Kütahyaspor’u çalıştırmak da, Türkiye’deki birçok insan için onurdur. Kimse Kütahyaspor’u bu noktada küçük görmesin. Çünkü gerçekten biz bununla gurur duyuyoruz. Herkes Kütahyaspor’da oynamak Kütahyaspor’da çalışmak istiyor. Ama bu çalışmak isteyen arkadaşların içerisinde gerek teknik ekip gerek futbolcularla alakalı günlerdir başta transfer komitemiz ve yönetim kurulumuzla yapılan istişareler ve ortak kararla, kararlarla beraber dün güzel bir teknik ekiple anlaştığımıza inanıyoruz. Hocamızın bu liglerde, alt liglerde gerek BAL liginde. Gerek üçüncü ligde çalıştırdığı takımlarda, almış olduğu başarılar ortada. Biz hocamıza çok güveniyoruz. Lütfen siz de bizim aldığımız kararlara güvenin. Bizim amacımız sezon sonunda Kütahyaspor’u en üst noktada ve hayalimiz bir sonraki bir üst ligde Kütahya’yı temsil edecek noktaya getirmektir. Bu yüzden yapılan hiçbir hamle, hiçbir hareket yönetim kurulundaki hiç kimsenin bireysel hareketi değil, yönetim kurulundaki herkesin ortak hareketi ve bütün bunların dışında gerek belediye başkanımız gerek şehrin önde gelen sizlerin isimlerini çok iyi bildiğiniz abilerimizle yapılan istişarelerle ortak karardır. Kütahyaspor hepimizin takımı. Hiçbir yönetim kurulu üyesinin kendisine ait kendi keyfiyle yöneteceği bir takım değil. Bu böyle bilinsin.” şeklinde konuştu.
OLUMSUZ ELEŞTİRİLER ZARAR VERİYOR
Yapılan olumsuz eleştirilerin kulübe zarar verdiğini de vurgulayan Altınkaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Şehir bizimse, takım bizimse, düştüğümüz zaman şehir bizi ayağa kaldırsın. Sevindiğimiz zaman şehir bize sarılsın. Lütfen gerçek anlamda Kütahya’dan da Kütahyaspor’dan da birçok şey olacağını birçok noktada vurguladım. Vurgulamaya devam edeceğiz. Lütfen olumsuz eleştirilerinizden vazgeçin. Futbolda, sporda kazanmak kadar kaybetmek de var. Birileri kaybetmeden birileri kazanamaz. O yüzden biz kazanan tarafta olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir