ZULME KARŞI
PEDAL ÇEViRDiLER

175

Kütahya’da, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla, Gazze ve Doğu Türkistan’da zulüm görenler için bisiklet turu düzenlendi.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde organize edilen bisiklet turuna öğrenci ve vatandaşlar ilgi gösterdi.
Valilik binası önünde bir araya gelen yaklaşık 200 bisikletli, bisikletlerine astıkları Türk, Doğu Türkistan ve Filistin bayraklarıyla, düdük çalarak zulme uğrayan mazlumlar için Adnan Menderes Bulvarı boyunca pedal çevirdi.
Grup adına açıklama yapan Sefa Köroğlu, Filistin ile Doğu Türkistan’da yaşanan zulümler için bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

Yaptıkları eylemin soykırımı ve zulmü kınamak için düzenlenemediklerini belirten Köroğlu, “Artık kınama zamanı geçti. Ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğz etme ötesinde harekete geçmenin zamanıdır. Biliyoruz ki artık dünyanın dört bir yanı Filistin’dir, Doğu Türkistan’dır, Gazze’dir. Titreyen her yürek, haykıran her dil mazlumlar için bir eylemdir. Bizler bu davayı sadece yüreklerde ve dillerde değil, hayatımızın her alanına yaymak zorundayız. Dünyanın dört bir yanında boykot edilen Siyonistleri bizler de boykot edelim. Yapılan zulme alışmamalayız. Bu zulmü herkese duyurmaktan vazgeçmemeliyiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu bisiklet turu bu zulmü daima akıllarda tutmaktır.”
Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Gazze’de ve yeryüzünün her tarafında işlenen zulümleri, soykırımları, işgalleri kanlarının son damlasına kadar duyurmaktan vazgeçmeyeceklerini de kaydeden Köroğlu, bisiklet turuna katılan herkese teşekkür etti.
Yedi Hilal, Milli Türk Talebe Birliği, Genç Birlik, Genç TDV, İlim Yayma Cemiyeti, Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği ve bazı kamu kurumlarının destek verdiği bisiklet turu, Zafer Meydanı’nda tamamlandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir