Öğrencilerin proje çalışmaları sergilendi

159

Kütahya’da, 37 okulun öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan birbirinden farklı projeler, TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilendi.

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında Dumlupınar Spor Salonu’nda açılan fuarda, öğrencilerin sensörlü robotları, sesli kitap projesi, tıbbi ve aromatik bitkilerden parfüm yapma, bitkileri otomatik sulayan sistem projesi, suyu doğal arıtma gibi birçok ilginç ve bilimsel projeleri ilgi gördü.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin yıl içinde yaptıkları çalışmaların fuarlarla tanıtıldığını söyledi.
Kütahya genelindeki ortaokul ve liselerde öğrencilerin birçok proje hazırladığını aktaran Başyiğit, şunları kaydetti: “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yıl sonu etkinlikleri kapsamında, 37 okulumuzda yıl içinde yaptığımız TÜBİTAK Bilim Fuarlarının içinden her okulu temsilen bir proje seçildi. 37 proje ile ilimiz genelindeki okullarımızın çalışmaları sergileniyor.”
Fuarda çok güzel ve anlamlı projelerin olduğunu da kaydeden Başyiğit, “Bu projelerimizi ortaokul ve lise öğrencilerimiz ziyaret ederek belki de kendilerine örnek alıp benzer veya daha iyi çalışmalar yapmalarına fırsat vermiş olacak. Bu fuarda emeği geçen bütün idarecilerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından okulların stantlarını gezen protokol üyeleri projeler hakkında öğrencilerden bilgi alıp projeleri yakından inceleme fırsatı buldu.
Gün boyu açık olan bilim fuarı, çok sayıdaki ortaokul ve lise öğrencisi tarafından da ziyaret edildi.
ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir