DPÜ’DE MEZUNİYET COŞKUSU

192

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bu yıl mezun olan yaklaşık 6 bin öğrenci için mezuniyet töreni düzenlenirken törene binlerce mezun yakını da katılarak coşkuya ortak oldu.

ÜNİVERSİTEMİZ DERİN BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kızıltoprak’tan Evliya Çelebi Yerleşkesi’ndeki törende, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, üniversite hakkında bilgiler verdi.
Üniversitenin adına Dumlupınar Zaferi’nden aldığını ve bu yönüyle de oldukça önemli bir üniversite olduğunu, Kütahya’nın da önemli bir şehir olduğunu belirten Kızıltoprak, şunları söyledi: “Adını Dumlupınar Zaferi’nden alan üniversitemiz derin bir geçmişe sahiptir. Bu üniversite adıyla, kampüsündeki binalarıyla ve mimarisi ile cumhuriyetin başarısıdır. Bu şehir, Evliya Çelebi’nin şehridir ve bu şehir sanatın, musikinin, kültürün ve felsefenin mevlevilik düşüncesinin merkezi olan bir şehirdir. Böylesine anlamlı bir geçmişe, böylesine değerli bir isme sahip olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih ettiğiniz için sizleri gönülden alkışlıyorum, sizlere şükranlarımı ifade ediyorum. Bugün mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz, bundan sonra üniversitemizin kapıları ve bütün imkânları size açık olacaktır.”


FİLİSTİN’DE GÖZYAŞLARI DİNSİN İSTİYORUZ
Konuşmasında Filistin’de yaşananlara da değinen Kızıltoprak, şöyle devam etti: “Bugün Filistin mezun vermiyor. Biz, 100 yıl önce bu topraklarda istiklalimize kast eden düşmanlara dersini vermemiş olsaydık bizim de milletimiz acı içinde kıvranacaktı. Bir düşünürümüz diyor ki “Çaresizlik içinde gözyaşı dökenler kimsesiz yetim çocuklar gibidir.” Maalesef bazı Ortadoğu ülkeleri ve özellikle Filistin, 100 yıldır kimsesiz çocuklar gibi gözyaşı döküyor. Bu gözyaşının son bulması için biz akademik görüşlerimizi büyük bir cesaretle ifade ediyoruz. Öğrencilerimiz, sanat alanındaki akademisyenlerimiz sanatsal çalışmalarıyla bu gözyaşının durması çağrısında bulunuyor, haksızlığa karşı duruyorlar. Biz Türk milleti olarak her zaman mazlum halkların yanında olduk.”
Türk milletinin tarihten gelen yurtta sulh cihanda sulh sorumluluğunun olduğunu da kaydeden Kızıltoprak, “Biz yurdumuzda sulh istediğimiz gibi bölgemizde de sulh istiyoruz. Filistinli bebeklerin gözyaşı dinsin istiyoruz. Filistin’de ölümlerin son bulmasını istiyoruz. Oradaki haksızlığa, insan haklarının ihlal edilmesine son verilsin istiyoruz. Cenabı Allah’tan bu zulmün bir an önce bitmesini niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


SİZLERİ KÜTAHYA’DA MİSAFİR ETMEKTEN MUTLULUK DUYDUK
Vali Vekili Aydın Börü ise törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mezuniyet töreninde öğrencilerimizin bu mutlu gününe ortak olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sevgili mezunlarımız, bugün uzun ve zorlu bir yolculuğun sonuna geldiniz, yıllar süren emek çaba özveri sonucunda bugün buradasınız. Eğitim hayatınızdaki en önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız Bizler, sizleri Kütahya’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduk. Bundan sonra manevi değerlere bağlı, evrensel demokratik ilkelere sahip, Cumhuriyet değerleri ile donanmış bireyler olarak toplumda yerinizi alacaksınız. Sizlere her zaman destek olan ve sizlere inanarak bu yolda yürümenize yardımcı olan kıymetli ailelerinize teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki hayatınızda cesur olun, hayal edin ve hayallerinizin peşinden gidin” dedi.


BUGÜN YENİ HAYATIN BAŞLANGICI
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci de, “Bugün sadece eğitim hayatınızın bitişi değil aynı zamanda yeni hayatınızın başlangıcıdır. Unutmayın ki eğitim ve gelişim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu değerli kurumda kazandığınız bilgi, beceri ve değerlerle önünüze açılan tüm yollarda büyük bir kararlılıkla yürüyeceğinize, aynı zamanda daima topluma faydalı ve duyarlı bireyler olacağınıza yürekten inanıyorum. Başarıyla mezun olan tüm öğrencilerimizi en içten dileklerimle kutluyor her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.


ÜNİVERSİTEMİZLE GURUR DUYUYORUZ
AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay ise, Dumlupınar üniversitesinin başarılı öğrenciler yetiştirdiğine dikkati çekerek, “Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerimizin yapılan sınavlarda Türkiye dereceleri elde etmeleri bizleri Kütahyalılar olarak gururlandırıyor. Aynı zamanda Türkiye Yüzyılı alanında ülkemizin gösterdiği gelişme ve gayrete, Dumlupınar Üniversitemizin öğrencilerinin her yıl TEKNOFEST yarışmalarında Türkiye dereceleri almaları da bizleri ayrıca gururlandırıyor. Bu anlamda bu başarılara destek veren üniversitemize, hocalarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

NAFİ GÜRAL’A FAHRİ DOKTORA UNVANI
Konuşmaların ardından Kızıltoprak, üniversite senatosu kararı doğrultusunda Kütahyalı iş insanı, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral’a fahri doktora unvanı verdi ve cübbe giydirdi.
Güral, yaptığı konuşmada, ülkelerin ve şehirlerin gelişmesindeki en önemli faktörün eğitim olduğunu belirterek, “Ülkelerin ve şehirlerin gelişmesindeki en önemli faktör eğitim. Eğitimin de mimarı üniversitelerimiz. İşte üniversitemiz bu anlamda çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Eğer üniversiteler olmasaydı bizim halimiz ne olurdu. Dumlupınar Üniversitesi sadece öğrenci yetiştirmekle kalmıyor aynı zamanda ilimizin sosyal ve ekonomik düzeyinin gelişmesine çok katkı sağlıyor. Üniversite senatomuz fahri doktora ünvanını bize layık görmüşler. Bunu 63 yıllık ilimize ve ülkemize verdiğim hizmetlerin ve aynı zamanda da eğitime verdiğimiz desteğin bir işareti olarak kabul ediyorum. Sayın rektörümüze ve onun şahsında bu ünvana layık gören tüm üniversite camiasına teşekkür ediyorum. Bu unvan eğitim anlamında bizim daha çok misyon üstlenmemizi gerektirecek bir sorumluluk da vermiş oluyor. Biz de bu sorumluluğu yerine getireceğiz.” dedi.
Kent protokolü, davetliler, akademisyenler, öğrenciler ve mezun olan öğrenci yakınlarının ilgi gösterdiği tören, halk oyunları ekibinin gösteri ve mezunların havaya kep atmasıyla sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir