Kütahya’da Osmanlı vakıflarının hayır şartları yeniden canlandırılıyor

177

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Osmanlı döneminde kurulmuş vakıfların vakıf senetlerinde yer alan hayır şartlarını yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından vakıf hayır şartı gereği vatandaşlara su ve dondurma ikramında bulundu, öğrencilere tablet, bisiklet ve futbol topu hediye edildi.

Kütahya Vali Vekili Burhanettin Yavaşi, Valilik binası önünde düzenlenen etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada vakıf kültürünün yüzyıllardır yaşatıldığını, ecdadın vakıf kültürü ile günümüze örnek olduğunu belirtti.
Vakıf kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının da önemine değinen Yavaşi, şunları söyledi: “Bizler de bugün vakıf hayır şartlarını yerine getirmek için öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte etkinlik gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edeceğiz. Yine tarihte var olan vakıf hayrı şartı gereği vatandaşlarımıza da su ikramında bulunacağız. Bu hayırlarla öğrencilerimize destek olup moral ve motivasyonlarını artırmanın yanı sıra vakıf kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına önemli bir etkinli. Böylelikle bu kültürü gelecek nesillere de aktırmış olacağız.”
Vakıf Haftası’nda başlatılan etkinliklere devam ettiklerini söyleyerek hayır faaliyetlerinin devam edeceğini de dile getiren Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın da, “Kurban Bayramı öncesi tespiti yapılan ihtiyaç sahibi bin çocuğumuza giyim yardımında bulunuyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, tarihte kurulmuş ancak işlevini yitirmiş vakıflar tespit ederek yeniden işlevsel hale getiriyoruz ve gereğini uygulamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, öğrencilere hediye takdimi ile su ve dondurma ikramı yapıldı.
ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir