Kütahya’da 390 yabancı Sınır dışı edildi

202

Kütahya’da, göçmenlerle ilgili yapılan iş ve işlemler ile toplumsal uyum ve güvenlik konularının ele alındığı toplantıda konuşan Vali Musa Işın, 390 yabancının sınır dışı edildiğini bildirdi.

İl Göç Kurulu Koordinasyon Toplantısı, Vali Musa Işın’ın başkanlığında yapıldı.
Göçmenlerle ilgili yapılan iş ve işlemler ile toplumsal uyum ve güvenlik konuları ele alındığı toplantıda Vali Musa Işın, göçmenlerle ilgili tüm faaliyetlerin titizlikle planlanarak insan haklarına saygılı ve medeniyet değerlerimiz doğrultusunda yürütüldüğünü, bu kapsamda Kütahya’daki kamu düzeni ve güvenliğinin de en üst düzeyde gözetildiğini söyledi.
İçişleri Bakanlığının talimatıyla düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası’nın 28 Mayıs itibarıyla Zafer Meydanı’nda faaliyete geçirildiğini açıklayan Vali Işın, ilgili kolluk birimlerince yapılan düzensiz göçmen taramalarının günlük olarak yetkililere bildirilerek sıkı bir şekilde takip edildiğini söyledi.
Işın, 2024 yılında Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 107 yabancının, İl Jandarma Komutanlığı tarafından da 5 yabancının yakalanarak Geri Gönderme Merkezine teslim edildiğini ve 390 yabancının sınır dışı edildiğini kaydetti.
Toplantı, kurumlar arası koordinasyon ve değerlendirmelerin yapılmasının ardından sona erdi. HABER MERKEZİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir