Yaz meyveleri
tezgahları süslüyor

324

Kütahya’da havaların sınmasıyla birlikte Pazar tezgahlarında renkli görüntüler oluşmaya başladı.

Kütahya’da Pazar günleri hariç haftanın her günü kurulan semt pazarları ile merkez pazarında tezgahlar yaz meyveleri ile dolmaya başladı. Yazlık meyvelerin de tezgâhlara gelmesiyle birlikte vatandaşın meyveye olan ilgisi de arttı.
Erikten çileğe, kavundan karpuza, kirazdan kayısıya birçok ürünün yer bulduğu tezgâhlara ilgi ise yoğun.
Kent merkezinde Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan pazarda kurulan rengarenk tezgahlar iştah kabarttı.
Kütahya Pazarcılar Odası Başkanı Hakan Akdaş, pazarda ürün çeşitliliğinin havaların ısınmasıyla birlikte arttığını söyledi.
Havalar ısınınca fiyatların da normale dönmeye başladığını anlatan Akdaş, “Görüldüğü üzere pazarımız cıvıl cıvıl, tezgahlarımız rengarenk. Başta Kütahya’mızda yetişen ürünler olmak üzere vatandaşlarımızın hemen her sebze ve meyveye ulaşabilmesi için pazarcı esnaflar olarak ürün teminini sağlamaya çalışıyoruz. Fiyatlarımız da önceki haftalara göre daha uygun olmaya başladı. Vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz.” dedi.
Öte yandan pazarda satışa sunulan bazı ürünlerin fiyatları ise şöyle: Domates 10-30 lira, biber 15-30 lira, salatalık 10-25 lira, kabak-patlıcan 20-40 lira, elma 15-20 lira, kiraz 40-60 lira, erik 30-60 lira, kayısı 25-45 lira, kavun kg 10-20 lira, karpuz kg 15-20 lira.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir