Kütahya İstanbul’da tanıtılacak

227

Kütahyalı Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız, Kütahya’nın tanıtımına katkı sunmak için yeni bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

Kütahya’nın yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasına katkı sunan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kütahya Şube Başkanı ve çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız, kentin tanıtımı için yeniden kolları sıvadı.
Kütahya’nın İstanbul’da düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılması için Ankara’da ilgili kurumları ziyaret eden Yıldız, ziyaretlerinin ardından gazetemize yaptığı açıklamada, Kütahya için sevindirici gelişmelerin yaşanmaya devam ettiğini belirtti.
Ankara ziyaretlerini değerlendiren Yıldız, şunları kaydetti: “Bilindiği üzere, bir süredir Kütahya’nın her platforma tanınmasına katkı sunmak için gayret ediyoruz. Yerelde işletmemiz uhdesindeki Sarı Konağımızda kültürümüze ait değerlerimizin tanıtımı başta olmak üzere birçok etkinlik düzenliyoruz. Yine ilimizin daha geniş çerçevede tanıtılmasına katkı sunmak için İstanbul’da bir Gastronomi ve Kültür Sanat Etkinlikleri yapılması düşüncemiz oluştu. Bununla ilgili proje hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Vildan Satık’ı, ziyaret edip projemizi sunduk. Projemizin oldukça olumlu karşılanması bizleri mutlu etti. Projemizin kısa sürede genel Müdür ve Sayın Bakanımızla görüşülerek karara bağlanmasını umuyoruz. İstanbul Kültür Yolu Etkinlikleri kapsamında Gastronomi ve Kültür Sanat Etkinliklerinin düzenlenmesiyle Kütahya’mızı bir kez daha ulusal e uluslararası bir alanda tanıtma fırsatı yakalayacağız. Bu çalışmada emekleri olan herkese teşekkür ediyorum.”
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir