BAŞARILARIYLA GURURLANDIRDI

464

Uygulamalı ve teorik derslerle yetiştirilen Kütahya Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek ve içecek hizmetleri öğrencileri, katıldıkları yarışmalarda kupa ve madalyalar kazanarak okullarını ve Kütahya’yı gururlandırırken gelecekleri için de önemli tecrübeler ediniyor.

ARANAN ŞEF VE AŞÇI OLUYORLAR

Katıldıkları birçok ulusal ve uluslararası yemek yarışmalarında kupa ve madalya kazanan öğrenciler, aldıkları eğitimler sayesinde lüks restoran ve otellerin aranan şefleri oluyor.
Okullarının, bilişim teknolojileri, çocuk gelişimi ve eğitimi, grafik ve fotoğraf, radyo ve televizyon alanlarının yanı sıra yiyecek ve içecek hizmetleri alanında da eğitim ve öğretimine devam ettiğini belirten Okul Müdürü Zekiye Nur Öziltürk, yaptığı açıklamada, öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretinde olduklarını söyledi.

MEZUN OLUNCA İŞ BULMA-KURMA İMKANI OLUYOR
Öziltürk, şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz çeşitli sınavlarla okulumuza geliyorlar ve onların yetenek, ilgi ve istekleri doğrultusunda öğretmenlerimiz ilaveler yapıyor. Son sınıftaki öğrencilerimiz haftada üç gün beceri eğitimi adı altında staj yapıp tecrübe kazanma imkanı buluyorlar. Bu kapsamda iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortaları okulumuzca yapılırken gittikleri işletmelerde de asgari ücretin 3’te biri kadar da ücret alıyorlar. Ayrıca öğrencilerimize mezuniyetlerinde talep etmeleri durumunda diplomalarının yanında işyeri açma belgesi de veriyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz mezun olur olmaz kendi işlerini kurma imkanı da bulabiliyorlar.”


GASTROFEST’E DAMGA VURDULAR
Okul olarak ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katıldıklarını ve başarılar elde ettiklerini de kaydeden Öziltürk, başarılı olan öğrencileri tebrik ederek onların başarısında emeği olan öğretmenlerini tebrik ederek, “Yiyecek ve içecek alanı öğrenci ve öğretmenlerimizle Bodrum’da düzenlenen Uluslararası GastroFest yarışmasına katıldık. Bu yarışmada öğrencilerimiz Kütahya baklavası, hamaylı tatlısı, sıkıcık çorbası, ılıbada dolması gibi yöresel yemek ve tatlılarımızla sunum yaptı. Öğrencilerimiz bu sunumlarıyla iyi bir başarı elde ederek en iyi lise ve en iyi ekip dallarında altın madalya kazandılar. Onun dışında bireysel katıldıkları yemek tabaklarında da gümüş ve bronz madalya kazandılar. Öğrencilerimiz toplamda 11 alarak okulumuza döndüler. Öğrencilerimiz bu başarılarıyla şehrimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Onları yetiştiren öğretmen arkadaşlarımız ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


ANADOLU, OSMANLI VE KÜTAHYA MUTFAĞINI TANITIP TECRÜBE KAZANIYORLAR
Okulun yiyecek içecek alan öğretmeni Uğur Sarsimen ise, geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Uluslararası Gastro yarışmasına katıldıklarını hatırlatarak, “Eğitim öğretim döneminden bu yana öğrencilerimize verdiğimiz eğitim yanı sıra onları birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara da hazırladık. Okul olarak bu yıl 4 yarışmaya katıldık. Yarışmalarda Anadolu Türk mutfağı, Osmanlı mutfağı ve Kütahya’mızın yöresel lezzetlerini tanıtmaya çalıştık. En son Bodrum’da düzenlenen GastroFest’te 11 dalda toplamda 15 madalya kazandı. Öğrencilerimize eğitimlerinde ustalarla tanışmalarını, onların tecrübelerinden faydalanarak kendilerini yetiştirmelerini hedef gösteriyoruz. Yarışmaların sonuçları elbette önemli ancak yarışmalarla kendilerini geliştirmeleri de bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Sarsimen, yarışmalarda kendilerine destek olan Lav, Et Usta, Türk Mutfağı Necati Usta firmalarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

“GELECEKTE BU MESLEĞİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Okulun 12’inci sınıf öğrencisi Kevser Akçay da, “Yarışmalara hazırlanırken okul müdüremizin, müdür yardımcılarımızın, öğretmenlerimiz Ayşenur Kutlu, Begüm Sersimen, Uğur Sersimen çok desteklerini gördük. Yarışmada Kütahya ekibi olarak çok iyi başarılar elde ettik. Yöresel yemeklerimizi tanıttık, modern mutfaktan sunumlar yaptık. Bununla gurur duyuyoruz. Daha şimdiden birçok yerden teklifler geliyor. İleride bu meslekte ilerlemek istiyorum” dedi.
11’insi sınıf öğrencisi Şevval Güngör, “Bu alanda kendimi daha çok geliştirerek ileride ünlü bir şef olmak, lüks restoranlarda çalışmak istiyorum” derken öğrencilerden Kezban Nur Koçer ise, Yarışmada el açması baklavası hazırladım ve bu çok beğenildi. Rakiplerimiz çok güçlüydü ancak bizim hazırladığımız sunumlar daha çok öne çıktı. Bu şekilde kupa ve madalyalar kazandık. Bununla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir