32 STK 14 ÜLKE FİLİSTİN’İN YANINDA

309

Kütahya’da, 32 sivil toplum kuruluşu ile kentte öğrenim gören 14 ülkeden uluslararası öğrencilerin destekleriyle Filistin yararına kermes düzenlendi. Kermese Kütahyalılar büyük ilgi gösterdi.

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) öncülüğünde Zafer Meydanı’nda organize edilen kermese, platforma üye 32 sivil toplum kuruluşu katıldı.

Zafer Meydanı’nda Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliği düzenleyen birçok ülkedeki öğrenciler de ülkelerine ait ürünleri, Filistin yararına satışa sundu.
Platform Başkanı Ülfet Balon, gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin’e destek olmak için bugüne kadar birçok etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Bugün de yeni bir etkinlikle Filistin halkının yanında olmaya devam ettiklerini dile getiren Balon, şunları kaydetti: “7 aydır İsrail terör örgütü zulmü altında, soykırım altında Gazzeli kardeşlerimiz, peygamberler şehrinde soykırıma maruz kalıyorlar. 7 Ekim’den itibaren Kütahya’mızda, o günden bugüne bir sürü yürüyüş yaptık. Basın açıklaması yaptık, programlar düzenledik. Kütahya’da Filistinli, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olabilmek için elimizden gelen gayreti KÜSİDAP olarak göstermeye çalışıyoruz. Kermesimize sivil toplum kuruluşlarımızın büyük desteği var. Halkımızın da ilgisi oldukça yoğun. Bizim çalışmalarımıza katkı sunan herkesten Allah razı olsun. İnşallah Filistin’e desteklerimiz devam edecek.”
Filistin’e destek kermesine katkı sunmak için, Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğini kermes ile birleştirdiklerini söyleyen Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun da, “Kermesin yanı sıra uluslararası öğrencilerle 14 ülkenin stantlarını oluşturduk. Kütahya’mızda öğrenim gören öğrenci kardeşlerimiz bu stantlarda kendi ülkelerine ait çeşitli materyalleri, ürünleri sergileyip tanıtacaklar. Öğrencilerimiz aynı zamanda bu ürünlerin satışını yapıp gelirini Filistin’e bağışlayacaklar.” ifadelerini kullandı.

????????????????????????????????????

Yiyecek, içecek, hediyelik eşya ve süs eşyası satışı yapılan bir günlük kermesten elde edilecek gelir, Filistinli mazlumlara gönderilecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir