Emekli kütüphaneciden kendi okuluna duygulandıran ziyaret

196

Bağışçıların katkılarıyla Türkiye’nin birçok bölgesindeki okullarda kütüphane oluşturulmasına yardım eden emekli kütüphaneci Zeki Aktürk, 46 yıl önce ayrıldığı okulunu ziyaret ederek kitap desteğinde bulundu.

Aktürk, Afyonkarahisar’ın çay ilçesinde Anadolu Lisesini 46 yıl sonra ziyaret ederek, duygusal anlar yaşadığını belirtti.
Bugüne kadar birçok okula kitap götürdüğünü ve birçoğuna da kitap desteğinde bulunduğunu anlatan Aktürk, ziyareti ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “46 yıl sonra okulum Çay Anadolu Lisesinin kapısından girmek nasip oldu. Tarif edilemez bir heyecan içinde yenilenmiş muhteşem bir okul, sımsıcak ortam genç ve dinamik okul idarecileri, öğretmenleri ve başarıya odaklanmış öğrencileri ile karşılaşmak çok güzeldi. Bu güzel okulumuza ziyaretimize eşlik eden Çay İlçe Milli eğitim Müdürüm Sayın Mehmet Akif Türk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mümin Gümüş, Okul Müdürüm Hüseyin Deliktaş, Müdür Yardımcısı Mehmet Büyüktürkmen, Öğretmenlerimizden Murat Kaya, Sinan Duman, Tülin Kiper ve öğrencilerimize sıcak ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.”
Okuluna eli boş gitmediğini de aktaran Aktürk, “Yıllar sonra okuluma boş gitmek olmazdı ve dolu dolu gidip kütüphanelerini zenginleştirdik. Ayrıca Ankara Adnan Ötügen Kütüphane Müdürü Ahmet Çakmak beye ve İstanbul’dan Atilla Mağden kardeşime, tüm kitap bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Kitaba dokunmak yazarı ile karşılıklı kahve içmeye eş değerdedir.” ifadelerini kullandı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir