Eğitim Bir-Sen Kütahya’da Yetkili sendika oldu

258

Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube, eğitim hizmet kolunda yetkili sendikanın belirlendiği süreçte yeniden yetkili sendika oldu.

Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, eğitim hizmet kolunda yetkili sendikanın belirlendiği süreç merkez ilçe ve il geneli mutabakat ile tamamlandığını bildirdi.
Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şubesinin tüm ilçelerde ve il genelinde yetkinin sahibi olduğunu dile getiren Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yetkide 20. yıla ulaşan Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şubemiz 4025 üye ile herhangi bir sendikaya üye olan çalışanların yüzde 63’nün desteğiyle eğitim çalışanlarımızın adresi olmaya devam ediyor. Sendikacılıkta 30 yılı aşkın süredir eylem ve söylemleriyle eğitim çalışanlarımızın büyük teveccühüne mazhar olan Kütahya 1 Nolu Şubemizin zirvedeki mücadelesine omuz veren ve birlikte çalışmaktan kıvanç duyduğum şube yönetim kurulu üyelerime, ilçe temsilcilerim ve yönetim kurulu üyelerime, kadınlar, engelliler ve gençlik komisyonlarımıza, işyeri temsilcilerimize hasılı emek, ömür ve gönül verenlere teşekkür ediyorum. Kamusal alan yalanının yerle yeksan edilip kadınlarımıza çalışma hayatında yeni bir nefes olan sendikamız pek çok özgürlük alanının inşa ve ihyasından özlük haklarının genişletilmesine onlarca kazanıma imza atmıştır.”
Her güzel şeyin başlangıç noktası ve sürecine destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını da kaydeden Köse, “Anti demokratik dayatmalara karşı Eğitim-Bir-Sen çatısı altında bir bütün olan çalışanlarımızın yarınlara dair daha büyük başarılara ulaşması için teşkilatlı gücümüzün farkında ve vazifemizin şuurundayız. Sadece toplumsal yaraları kaşıyarak ve sorunları sayarak varlık mücadelesi veren yapılar değil; ülkemizin ve çalışanlarımızın derdiyle dertlenenlerin yuvası olan Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şubemiz tüm ilçelerimizde ve il genelinde yetkinin sahibidir. Şehrimize, teşkilatımıza ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. ONUR ACUR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir